darek88 Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 W jaki sposób istnieje możliwość odzyskania hasła do bazy danych wykorzystywanej podczas tworzenia sklepu internetowego w aplikacji PrestaShop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Cześć, jest zapisane w pliku /config/settings.inc.php define('_DB_PASSWD_', 'h4sl0'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek88 Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 W moim katalogu istniją wyłącznie folder xml oraz pliki .htaccess, alias.php, autoload.php, config.inc.php, db_slave_server.inc.php, defines.inc.php, defines_uri.inc.php, index.php, smarty.config.inc.php, smartyadmin.config.inc.php oraz smartyadmin.config.inc.php. Który plik jest właściwy oraz w jaki sposób sposób otworzyć właściwy plik? Czy zatrzymanie deinstalacji aplikacji Xampp w jej trakcjie jest całkowicie odwracalna i wpływa na obecną sytuację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 właściwy to settings.inc.phpczy mógłbyć on przez przypadek usunięty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek88 Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 W jakiej lokalizacji powinien się on znajdować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarekplpl Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 <presta>/config Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek88 Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 Hasło do bazy danych ostatecznie zostało odzyskane, ale instalacja chyba wyłącznie pozornie została ukończona. Pozorność ta polega na tym, iż po wpisaniu adresu strony głównej sklepu otwiera się podstrona o adresie install. Foldery install zostały usunięte. Czy istnieje możliwość odzyskania plików oraz konfiguracji sklepu istniejącego przed instalacją?Czy dostęp do plików poprzedniego sklepu jest możliwy? W jaki sposób tego dokonać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarekplpl Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Zmień też nazwę katalogu admin na jakąś inną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek88 Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 Nazwa został zmieniona na admin 123892. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarekplpl Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 W phpMyAdmin możesz zrobić exportowym bazy. W bazie są wszystkie informacje. Zdjęcia są w katalogu img. Ale jeśli w tym samym katalogu skasowałeś wszystko i przeprowadziłem mowa instalacje to oczywiście juz nie odzyskasz zdjeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek88 Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 Nie mam możliwości zalogowania się do phpMyAdmin. Kto wymyślił to wszystko? To jest niewykonalne. Przepraszam, ale musiałem to powiedzieć, bo nie wytrzymuję już psychicznie. Nie zrobię tego i nie zaliczę tego przedmiotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Przestać jest w miarę prosta jak się wie co chce się zrobić. Nie wiem czy na cba można się zalogowac do PMA czy też nie, z tego co udało mi się wywnioskować polegles podczas przenoszenia sklepu z lokala na hosting? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts