Jump to content
  • 0

Jak usunąć szablon, aby instalując jeszcze raz nie pamiętał ustawień

Turbot

Question

Witam

Konfigurując szablon, zauważyłem że nie działa on poprawnie, może dlatego że był to trzeci szablon, który zainstalowałem na tym sklepie. 

Zmieniłem na chwilę na standardowy, usunąłem nowy w preście i na serwerze i jeszcze raz zainstalowałem.

Szablon niestety pamięta wszystkie moje ustawienia i grafiki jakie miałem wcześniej. Chciałem to tak jakby "zresetować" ale za każdym razem mam te same ustawienia mimo usuwania fizucznie z serwera plików.

Powiedzcie mi co powinienem wyczyścić, aby mieć czystą instalację szablonu.

Pozdrawiam

Maciej

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Moduły, wraz z szablonem instalują się moduły i to za pewne one pamiętają twoje ustawienia, jak instalujesz inny szablon cześć modułów jest wyłączanych jednak ich konfiguracja się nie zmienia, a przy ponownym instalowaniu szablonu są po prostu włączane.

• 0

Witam,

nie wiem czy sprawa aktualna, ale napiszę jak to u mnie wyglądało - może podobne rozwiązanie pomoże : )

Mój problem polegał na tym, że wpierw zainstalowałem starszą wersję tematu (szablonu), a później chciałem zainstalować świeższą - rozszerzoną o dodatkowe funkcjonalności.

Pomimo odinstalowania starszej wersji i zainstalowanie nowszej - w module zarządzającym tematem wciąż miałem informację o tym, że pracuję ze starszą wersją szablonu. No i oczywiście nie było w nim wielu nowych funkcji, które się miały pojawić wraz z zainstalowaniem świeższej wersji. Dodatkowo pojawiły się problem z niektórymi modułami. Z powodowane to było wielkością liter w nazwie modułów.

Np. w starszej wersji było: nazwamodulu

w nowszej: NazwaModulu

Po odinstalowaniu tematu (szablonu) w Preferencje --> Tematy zerknąłem na ftp, do katalogu /modules/ - tutaj mogą znajdować się wyłączone moduły z naszego szablonu z zapamiętanymi ustawieniami, jak wspomniał endriu107.

Po usunięciu modułów związanych z moim szablonem i ponownej instalacji wszystkie problemy z szablonem zniknęły.