bienio Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 (edited) Witam,chcę przebudować swoją witrynę na responsywną.http://sklep.wykladziny.pl/ Prestashop w wersji 1.4.9.0 (niestety w tej chwili w grę nie wchodzi aktualizacja) Nigdy tego nie robiłem, chodzi mi głównie o skalowanie się treści/obrazków/czcionek w css w zależności od wielkości ekranu.Jako bardziej doświadczeni moglibyście udzielić mi porady, jak w takim przypadku się do tego zabrać? Zrobić to Bootstrapem, klasami @media, czy może w jakiś inny sposób? Chodzi mi o to jaki sposób będzie najlepszy do przerabiania gotowego już szablonu. Edited June 15, 2015 by bienio (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Proponował bym kupno szablony responsywnego na 1.4.9.0 (ok. 120 $). Chyba wyjedzie mniej pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bienio Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 Kupno póki co odpada, sam chcę się z tym zmierzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 (edited) Jak już mają zostać podjęte tego typu kroki to aktualizacja sklepu byłaby wskazana.Samo prawidłowe przerobienie szaty graficznej bez odpowiedniej wiedzy jest raczej odległą sprawą - również nie do opisania, wytłumaczenia. Edited June 15, 2015 by selljus.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bienio Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 (edited) Znam podstawy CSS i HTML, w tej chwili próbuję zrobić to regułami @media dodając w pliku global.css odpowiednie reguły dla danych klas, tak żeby w zależności od urządzenia elementy wyświetlały się na nim w określony sposób. Zastanawiam się czy ta ścieżka jest dobra, czy istnieje jakiś łatwiejszy sposób. Aktualizacja jest niezbędna, czy można próbować jeszcze na 1.4.9.0? Edited June 15, 2015 by bienio (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Jeśli brałbym pod uwagę aktualizację sklepu to bym działał w odwrotny sposób niż teraz robisz, tzn. poszukał bym darmowego szablonu responsywnego o zbliżonym układzie i wizualnie dostosowałbym go do obecnego szablonu. Z pewnością wyszło by to o wiele lepiej niż przerabiać szablon na responsywny i podejrzewam że dużo szybciej. Poza tym nie ma sensu przerabiać szablonu na responsywny a później aktualizować sklep. Taki szablon nie będzie działał poprawnie na nowszej wersji oprogramowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Szybko i w miarę tanio - tak jak napisał @endriu107 - aktualizacja / zakup / dostosowanie szablonu.Modyfikacja aktualnego sklepu to dłuższa i mniej opłacalna droga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts