terricpl Posted June 12, 2015 Share Posted June 12, 2015 WItam,Na wstępie powiem, że od nie dawna interesuję się Prestą. Przechodząc do meritum, mam problem a mianowicię potrzebuje aby na stronie głównej w bloku cms wyświetlały się 2 rózne teksty, Dla zalogowanych inny niż dla nie zalagowanych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Standardowo w tym module (blokcmsinfo) tego się nie da osiągnąć bez przeróbek. Po pierwsze blok posiada kilka pod-bloków, w standardzie 2 więc musisz pobrać id bloku w którym to ma się wyświetlać, później musisz sprawdzić czy użytkownik jest zalogowany. Jeśli jest zalogowany to dla bloku o danym id ma się wyświetlać dany tekst, czyli ma to wyglądać mniej-więcej tak: if logged && id_info == 1 tutaj to co chcesz wyświetlić Zmian musisz dokonać w pliku tpl modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 ID bloku masz w pierwszej kolumnie tabeli w jego konfiguracji, otwierasz potem plik /modules/blockcmsinfo/blockcmsinfo.tpl i zmieniasz ten kod: {if $infos|@count > 0} <!-- MODULE Block cmsinfo --> <div id="cmsinfo_block"> {foreach from=$infos item=info} <div class="col-xs-6">{$info.text}</div> {/foreach} </div> <!-- /MODULE Block cmsinfo --> {/if} na takie coś: {if $infos|@count > 0} <!-- MODULE Block cmsinfo --> <div id="cmsinfo_block"> {foreach from=$infos item=info} {if $info.id_info == ID_TWOJEGO_BLOKU && !$logged}{continue}{/if} <div class="col-xs-6">{$info.text}</div> {/foreach} </div> <!-- /MODULE Block cmsinfo --> {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
terricpl Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Dziękuje bardzo za pomoc , Pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts