M4ver Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Witam, mam problem z prestashop 1.3.1.1(wiem że stara wersja ale niestety nie ma możliwości aktualizacji). Problem polega na tym , że są zdefiniowane sposoby wysyłki ale przy zamówieniu nie ma ich;/ co może powodować ten błąd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 (edited) Ciężko powiedzieć, przyczyn może być mnóstwo: - ustawienia lokalizacja kraju / strefy, dla której kurier jest dostępny,- prawidłowe ustawienie przedziałów wagowych .. być może produkty w koszyku nie mają wprowadzonych odpowiednich wag .., - prawidłowe ustawienia przedziałów cenowych .. Edited June 10, 2015 by selljus.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Lub do tego usunięte sekcje kodu w plikach szablonu - ostatnio miałem taki przypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 M4ver Posted June 13, 2015 Author Share Posted June 13, 2015 Sprawdziłem moduły ale nic to nei daje. Jak wyczyścić cache w tej preście bo nie ma tam żadnego buttonu do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 tools/smarty/cache i tools/smarty/compile i tak jak napisali poprzednicy - powodów może być wiele, najczęściej jest tak, że ustawiłeś w nieodpowiedni sposób restrykcje chociaż jako, że to wersja 1.3 to już nie pamiętam dokładnie na ile to było rozbudowane, na pewno warto sprawdzić czy kraj jest przypisany do odpowiedniej strefy razem z dostawcą, czy przedziały cenowe są na pewno dobrze ustawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
M4ver
Witam,
mam problem z prestashop 1.3.1.1(wiem że stara wersja ale niestety nie ma możliwości aktualizacji). Problem polega na tym , że są zdefiniowane sposoby wysyłki ale przy zamówieniu nie ma ich;/ co może powodować ten błąd ?
4 answers to this question
Recommended Posts