Fire_f0x Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Dzień dobry, mam taki problem: Na głównej stronie mam block Bestsellery, i tam błędnie pracuje funkcja {$product.reference} Naprzykład, w product-list.tpl ja dodałem taki kod <div class="right-block"> <h5 itemprop="name"> {if isset($product.pack_quantity) && $product.pack_quantity}{$product.pack_quantity|intval|cat:' x '}{/if} <a class="product-name" href="{$product.link|escape:'html':'UTF-8'}" title="{$product.name|escape:'html' :'UTF-8'}" itemprop="url" > {$product.name|truncate:45:'...'|escape:'html':'UTF-8'} </a> <span id="layer_cart_product_attributes"></span> <p class="product-index">{$product.reference}</p> </h5> We wszystkich innych miejscach na sklepie funkcja product.reference działa. Przy odświeżaniu strony, losowo jest wstawiany indeks produktu. Czasem dodaje do 1 produktu a w 5 pozostałych indeks się nie wyświetla, a czasem w 2 działa, czasem wogóle. Totalnie losowo. Czy spotkał się ktoś z tym dziwnym problemem na temat indeksu w module bestsellery? Link do sklepu http://sklep.superpower.pl/NEW/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fire_f0x Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 Nic nie kto ni spotkał się s tym blędem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 po pierwsze to przesledz kontroler produktu i sprawdz jakie zmienne w ogole sa wysylane do szablonu. nie wszedzie sa wszystkie funkcje. presta by tego nie wytrzymala.... po drugie przesledz w samym szablonie zmienna $product i spradz co zwraca i czy w ogole w niej jest zawarty index, albo moze inaczej sie nazywa? przesledzic zmienna mozesz np. przez {$product|var_dump} - zwroci ci pelna array() a dalej juz z gorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts