bleur Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Witam. Od kilku dni mam problem z działaniem back office. Przestały mi działać niektóre zakładki. Z opcji "Moduły" przestały działać dwie tj. moduły i pozycje a z "Administracja" zakładka uprawnienia. Gdy chcę je włączyć przekierowuje mnie na stronę: http://prestawiki.samdha.net/wiki/Module:sd_addonsblock Może ktoś pomoże, bo sam nie mam pomysłu jak to naprawić. Dużo szukałem, próbowałem podmieniać moduły z mojego backupu ale nic się nie dzieje. Dalej ten sam błąd. Dodam, że sklep działa prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Instalowałeś jakieś dodatkowe moduły ostatnio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleur Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 Niczego ostatnio nie instalowałem, jedynie dodawałem produkty oraz dwie kategorie to chyba gdzieś indziej leży problem, ponieważ robię to systematycznie . Serwer na którym mam umieszczoną stronę miał ostatnio godzinną awarię, może coś się pochrzaniło. Nie mam pomysłu jak się z tym uporać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 To ze cie przekierowuje gdzieś oznacza ze kod się musiał dopisać do kodu sklepu, jeśli nie przez moduły to w inny sposób spytaj hosting czy czasem jakieś złośliwe oprogramowanie im sie nie wdarło na serwery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleur Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 Będę się z nimi kontaktował. Muszę jakoś to poskładać do kupy. Dzięki za sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleur Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 Problem rozwiązany. Posypał się jeden z modułów aczkolwiek dosyć dawno go zainstalowałem i nie wiem czemu akurat teraz. Pomogło ręczne usunięcie z katalogu modułów a także wyczyszczenie bazy danych z jego pozostałości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Jaki to moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleur Posted June 10, 2015 Author Share Posted June 10, 2015 sd_addonsblock, backoffice accelerator. Moduł miał blokować reklamy, przyspieszyć działanie backoffice itd. Pamiętam, że rok temu go zainstalowałem ale różnicy chyba nie było za to problemów mi przysporzył... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts