Jump to content
  • 0

Jak skonfigurować wysyłkę produktów

marekhtk1

Question

Witam

Bardzo proszę o pomoc, chciałem z prescie 1.6.0.9 skonfigurować wysyłkę tzn. przewożnika np. pocztę polską tylko niewiem jak to zrobić jak dodać ceny wg taryf poczty polskiej i jak zrobić by przy zakupie pojawiały się koszty wysyłki. Bardzo proszę o pomoc.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Wszystko zależy na jakiej podstawie chcesz aby były naliczane koszty wysyłki jeśli na podstawie wagi to w każdym z produktów musisz zdefiniować jego wagę (katalog > produkty > wybierasz produkt > zakładka dostawa), przewoźnika dodajesz w Wysyłka > przewoźnicy > klikasz dodaj nowego przewoźnika (taki znak +) nazywasz go PocztaPolska, następnie w danym przewoźniku definiujesz zakresy wagowe i do nich ceny czy np.

0 - 1 kg cena 8.50 zł

1 - 2 kg cena 14.00 zł

• 0

A da sie masowo zmienic rodzaj przesylki w danych produktach? Tzn rodzaj wysyłki według tego co jest w ustawieniach produktu.

Próbowałem wyksportować produkty, ale to nie działa...

Aha, no i druga kwestia. to mam tak:

1 segragator wazy 0.45kg , suma 7 daje nam 3,15kg

W przewoźnikach/wysyłce mam np. Pocztex do 3kg i pocztex od 3,1kg do 20kg

Jednak w koszyku dodajac liczbe segregatorow 1,2,3 czy 10,15 i tak proponuje wszelkie przesyłki, a nie mogę wysłać 10 sztuk za kwotę X, tylko msuze za Y, abyz arobić, logiczne. Co może być źle? Chętnie pokazę to komus na priv czy coś

Edited by Blade1 (see edit history)

• 0

W przewoźnikach/wysyłce mam np. Pocztex do 3kg i pocztex od 3,1kg do 20kg

Jednak w koszyku dodajac liczbe segregatorow 1,2,3 czy 10,15 i tak proponuje wszelkie przesyłki, a nie mogę wysłać 10 sztuk za kwotę X, tylko msuze za Y, abyz arobić, logiczne. Co może być źle? Chętnie pokazę to komus na priv czy coś

Bo niepotrzebnie nazakładałeś tych pocztexów bez liku.

Robisz tylko jednego przewoźnika pocztex, a w nim konfigurujesz widełki wagowo-cenowe dla różnych zakresów wagowych (na dole jest przycisk - dodaj nowy zakres).