Michal_PB1 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Witam, Jeżeli zły dział to przepraszam Mam pytanie jak w głównej kategorii (Kobieta) posorotwać produkty wg kolejności sub-kategorii (najpierw wszystkie prosukty z Buty, pożniej Akcesoria itd)? Np: Kobieta Buty Akcesoria Itd Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 jak wejdziesz w katalog>produkty i przefiltrujesz produkty z uwzględnieniem kategorii - możesz wówczas zmienić ich pozycję na taką, jaka Ci odpowiada takie ułożenie produktów wyświetli się również na froncie sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Michal_PB1 Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Tak to wiem, tylko sprawa jest taka, że właśnie w danej podkategorii ona są ułożone już wg oczekiwanej kolejnośći. Wiem, że mogę ułożyć je ręcznie głównej kategorii, tylko produktów jest trochę sporo. Myślałem bardziej o rozwiązaniu od strony kodu żeby w głównej pokazywało produkty tak jak są ułożone podkategorie tj najepierw Buty, Akcesoria itp. Tylko nie bardzo wiem, co wpisać (chyba) do CategoryController Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 "chyba" to malo powiedziane.... owszem da sie, ale musialbys budowac nowy kontroler a przynajmniej funckje odwolujac sie do child kateogrii/subkategorii... raczej jakas drobna zmiana moglbys sobie tylko narozrabiac, bo nie zapominaj, ze z tego kontroelra moze korzystac tez inna czesc sklepu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Michal_PB1
Witam,
Jeżeli zły dział to przepraszam
Mam pytanie jak w głównej kategorii (Kobieta) posorotwać produkty wg kolejności sub-kategorii (najpierw wszystkie prosukty z Buty, pożniej Akcesoria itd)?
Np:
Z góry dzięki za pomoc
3 answers to this question
Recommended Posts