arturit Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Chciałbym prosić o pomoc i podpowiedź.Gdzie w kodzie/plikach na ftp znajdę możliwość edytowania home.page.tabs? A może jest inne rozwiązanie? Problem mam generalnie z tym, że klikając np w promocje na stronie głównej nie w stopce, do adresu strony dodane jest #blockspecials a nie "/promocje" i w zasadzie kliknięcie nigdzie nie przenosi...Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komijo Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 No taby nie przenoszą tylko zmieniają produkty po to są. Nie są to linki tylko taby Jaki efekt chcesz osiągnąć? Może podaj adres sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Rozumiem, może źle wyjaśniłem. Chciałbym, żeby klikają w: Promocje, Najczęściej kupowane, Nowości...faktycznie przenosiło mnie do: adresstrony.pl/nowości a nie dodawało tak jak pisałem: #blockspecials Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 (edited) ale to nie przenosi tylk ozmienia 'content' tabsa czyli odnosnik do wyswitlania w zawatosci danego tab, czyli, klikajac nowosci produkty w content zmianiaja sie na nowosci, klikajac w polecane, zmieniaja sie w polecane. od tego jest ten modul. jak chcesz takiego przenoszenia to uzywaj modulu blocktopmenu i umeisc takie linki w menu, albo przenies zobie modul w hook home. Edited June 1, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 (edited) Chyba jeszcze się nie rozumiemy Otóż strona to www.adresstrony.pl (podałem dokładnie w PW adres żeby było wiadomo o co chodzi) i tam pod sliderm znajduje się menu: popularne, najczęsciej kupowane, nowości, promocje. Cały wic polega na tym, że jak klikam w np promocje to nie przenosi mnie do www.adresstrony.pl/promocje, tylko do http://www.adresstrony.pl/#blockspecials i chciałbym to zmienić...tylko jak? Edited May 31, 2015 by arturit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komijo Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Podaj adres w PW to sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) Chyba jeszcze się nie rozumiemy Otóż strona to www.adresstrony.pl (podałem dokładnie w PW adres żeby było wiadomo o co chodzi) i tam pod sliderm znajduje się menu: popularne, najczęsciej kupowane, nowości, promocje. Cały wic polega na tym, że jak klikam w np promocje to nie przenosi mnie do www.adresstrony.pl/promocje, tylko do http://www.adresstrony.pl/#blockspecials i chciałbym to zmienić...tylko jak? tak jak psizesz, dalej sie nie rozumiemy. 'tab' to nie menu tylko odnosniki do 'content', czyli tresci tego taba. blizej jak powinno to wygladac masz np. na http://tigerpick.com/_KOPIA/en/, klikajac w odpowiednie pole tab zminiaja sie produkty (moduly) linkowane pod niego. a to, ze link wyglada '#blockspecials' jednoznacznie wskazuje na to, ze jest to linkowanie ajaxa. a tak patrzac po linku PW. to sprawdz czy w hooku tabscontent masz w ogole odpowiednie do tabow moduly zaintalowane.... bo tak wyglada takby byly w tab a nie w content. Edited June 1, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 Czyli się rozumiemy Wszystko się zgadza oprócz tego, że na stronie głównej nie wyświetlają się te promocje, po kliknięciu. Ustawione jest że powinny w dwóch rządkach po 4 sztuki, dodałem nawet produkt do promocji ale nic...W dodatku "edycja na żywo" pokazuje że te bloki tam są...Chyba zgłupiałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 wyczysc cache przegladarki i sprawdz jeszcze raz. nowe moduly nowosci, polecanych czy bestselleers sa bardzo mocno polaczone z cache i bez odswierzenia przegadarki moga sie nie zmieniac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 (edited) Sprawdziłem i w displayHomeTabContent oraz w displayHomeTab znajdują się zainstalowane moduły... Niestety, czyściłem cache ale to nie rozwiązuje problemu. Czy ma ktoś inny pomysł? Edited June 1, 2015 by arturit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 a w lewej/prawej kolumnei pokazuja ci sie w ogole przedmioty w blokach nowosci/bestsellers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 tak, tam wszystko gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 a nie masz wyjatkow wprowadzonych dla index w pozycjach modulow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 (edited) Sprawdziłem i nie... Edited June 1, 2015 by arturit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 to sprawdz czy w ogole w szablonie masz hooka content dla tych tabs Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 Podpowiesz jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) wchodzisz w pliki szablonu i szukasz odpowiedniego hook.... z tego ci widze powyzej, to robisz wrazenei jakbys presta znal bardzo dobrze, czyli znalesc hook... podstawa czyli nasuwa sie pytanie, czy rzeczywiscie wczesniej wszystko sprawdziles jak bylo pisane? bo jak nie to zapedzamy sie kozi rog i to robota po omacku.... pokaz co masz w index.tpl Edited June 1, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 Znam i spokojnie sprawdzałem wszystko to o czym mówiliśmy. Mój index.tpl wygląda tak: *}{if isset($HOOK_HOME_TAB_CONTENT) && $HOOK_HOME_TAB_CONTENT|trim} {if isset($HOOK_HOME_TAB) && $HOOK_HOME_TAB|trim} <ul id="home-page-tabs" class="nav nav-tabs clearfix"> {$HOOK_HOME_TAB} </ul> {/if} <div class="tab-content">{$HOOK_HOME_TAB_CONTENT}</div>{/if}{if isset($HOOK_HOME) && $HOOK_HOME|trim} <div class="clearfix">{$HOOK_HOME}</div>{/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) ach to lenistwo nie chcialo mi sie wczesniej zagladac w zrodlo a tu sprawa jasna. plik ./themes/default-bootstrap/sass/bootstrap_lib/_navs.scss linia 197 .tab-content > .tab-pane, .pill-content > .pill-pane { display: none; } wywal display..... nie zagladalem, bo zazwyczaj zakladam, ze szukajcy w pierwszej kolejnosci zaglada w rodlo i takie "drobnostki" wyszukuje sam od tego jest firebug czy narzedzia chrome Edited June 2, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Wszystko prawie dobrze, oprócz braku katalogu sass (???). Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) Wszystko prawie dobrze, oprócz braku katalogu sass (???). musi byc jak firebug go zglasza, przegladnij jeszcze raz katalog skorki Edited June 2, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Przejrzałem na wszystkie strony i nie widzę takiego katalogu, przeszukałem również po folderach automatycznie. Folder o którym mówisz wyląga u mnie tak: http://www.zofija.pl/aaa.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 (edited) z tego co widze tutaj to masz public_html/prestashop/..... a z tego co podawales na PW linka, tego /prestashop nie ma.... chyba, ze masz przekierowanie.... sprawdz czy aby w glownym /public_html nie masz drugiego sklepu..... Edited June 2, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturit Posted June 2, 2015 Author Share Posted June 2, 2015 Tak jest przekierowanie. Sklep jest na pewno jeden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komijo Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Działa Ci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts