corcotoi Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Salutare, Vreau sa pun pe site mai multe produse care nu contin T.V.A, totul este bun si frumos pana ajung la vizulaizarea cosului de produse unde imi apare ca in imaginea de mai jos: Total produse: (inclusiv TVA) 126,00 lei Total livrare (inclusiv TVA) 5,00 lei Total (inclusiv TVA) 131,00 leiAsta desi TVA a fost scos de peste tot.Aveti ideea cum pot scapa de textele de mai sus ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijuterii Handmade Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ceea ce faci tu este o incercare de a induce in eroare cumparatorul, ceea ce este ilegal. Trebuie sa pui la dispozitia clientului toate informatiile despre produs si comanda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corcotoi Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 (edited) Poate nu m-am exprimat eu bine.Firma mea nu este platitoare de T.V.A si nu este corect ca la sumarul cosului sa-mi apara costul inclusiv cu T.V.A daca pretul nu contine T.V.A. si mai mult clientul nici nu trebuie sa plateasca T.V.AIdeea este cum scot "inclusiv T.V.A" nu este vorba de a induce in eroare si de a afisa pretul corect si final.L.E - M-am uitat putin pe siteul tau si vad ca ai exact aceiasi problema.Cand adaugi un produs in cos iti apare pretul cu "T.V.A inclus" (de ce iti apare asa daca firma este neplatitoare de T.V.A) - la sumarul cosului dispare orice are lagatura cu T.V.A'ul. Asta inseamna ca eu cand adaug un produs in cos ma astept ca pretul acela sa fie cu T.V.A inclus si daca sunt cumparator persoana juridica ar trebuii sa-mi deduc acel T.V.A (Ex. la un produs de 45Lei / 1.24= 36.29 Lei - ar trebuii sa fie pretul platit de mine ca PJ platitoare de TVA).Deci faptul ca iti apare acolo cu T.V.A inclus inseamna ca induci in eroare clientul, eu exact asta vreau sa evit. Edited June 1, 2015 by corcotoi (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 la cos sau la factura nu mai stiu exact, setezi sa afiseze factura fara tva, daca vezi ca nu merge in traduceri scoti tva afara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijuterii Handmade Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) Daca preturile vor fi afisate peste tot "fara TVA", vei fi intrebata de cumparatori cat costa produsele cu TVA. Cumparatorul nu stie ca firma este neplatitoare de TVA. Poti modifica in Clienti/Grupuri metoda de afisare a preturilor (cu sau fara TVA). Edited June 1, 2015 by Bijuterii Handmade (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
corcotoi Posted June 1, 2015 Author Share Posted June 1, 2015 In cazul tau probabil este mai simplu pentru ca majoritatatea clientilor tai sunt persoane fizice dar la mine 80% sunt persoane juridice din care 60% sunt platitori de T.V.A iar restul nu. Ce as putea eu sa fac pentru a fi corect fata de toti?Este "imoral" sa apara pret cu T.V.A inclus si de fapt acesta sa nu exista pe factura iar daca apare "fara T.VA" risc asa cum spui tu ca viitorii clienti sa se astepte ca la pretul afisat sa se adauge T.V.A'ul ceea ce iar este incorect.Ce solutie imi sugerati in aceasta situatie ? Multumesc anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 dar la informatii poti sa treci "sc ne platitoare de TVA" si cu asta ai incheiat discutia, pentru ca daca emiti din greseala factura cu tva, ai de platit 24% din valoarea facturii catre stat, nu se ia in considerare ce tva ai cumparat, ci doar ca ai vandut ilegal tva Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanyivan Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Eu am facut o taxa fara tva(sau regula cum vrei).Si eu platesc Tva la cumparare si nu mai trebuie sa iau de la client. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costel1975 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 On 6/1/2015 at 8:03 AM, corcotoi said: Poate nu m-am exprimat eu bine. Firma mea nu este platitoare de T.V.A si nu este corect ca la sumarul cosului sa-mi apara costul inclusiv cu T.V.A daca pretul nu contine T.V.A. si mai mult clientul nici nu trebuie sa plateasca T.V.A Ideea este cum scot "inclusiv T.V.A" nu este vorba de a induce in eroare si de a afisa pretul corect si final. L.E - M-am uitat putin pe siteul tau si vad ca ai exact aceiasi problema. Cand adaugi un produs in cos iti apare pretul cu "T.V.A inclus" (de ce iti apare asa daca firma este neplatitoare de T.V.A) - la sumarul cosului dispare orice are lagatura cu T.V.A'ul. Asta inseamna ca eu cand adaug un produs in cos ma astept ca pretul acela sa fie cu T.V.A inclus si daca sunt cumparator persoana juridica ar trebuii sa-mi deduc acel T.V.A (Ex. la un produs de 45Lei / 1.24= 36.29 Lei - ar trebuii sa fie pretul platit de mine ca PJ platitoare de TVA). Deci faptul ca iti apare acolo cu T.V.A inclus inseamna ca induci in eroare clientul, eu exact asta vreau sa evit. Buna ziua, Ati rezolvat problema cu mentiunea cu sau fara TVA? Tot neplatitor de TVA sunt si eu si nu stiu cum sa scap de aceasta mentiune. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts