drboy Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Tak jsem si trošku pohrál a abych se taky podělil, věnuji všem modul pro Export zboží do CSV. Je v české verzi a malinko upravenou grafikou. (nemusíte použít) Vycházel jsem z původní verze 0.2, kterou jsem upravil k obrazu svému.V příloze najdete Orginální verzi 0.2 a novou Českou verzi.Upozorňuji všechny na to, že se jedná o zásah do databáze a je třeba před úpravami ZÁLOHOVAT !!!! Neručím za chyby.Instalace:1. nahrát soubor přes FTP do složky /modules /2. v prestashopu nainstalovat tento modul3. nahrát do databáze soubor SQL ( součástí adresáře / exportproducts / nebo jako příloha dbexport.zipPoznámka:Můžete nainstalovat EN verzi a potom budete instalovat do databáze SQL s českou verzí.Pokud Budete chtít použít moji upravenou grafiku tohoto modulu, nakopírujete do složky / modules / exportproducts_cz verzi. V opačném případě budete mít původní grafickou verzi s českou mutací tohoto modulu. - ENJOY - By - DR.Boy - ICQ : 556-325-554 exportproducts_cz.zipFetching info... exportproducts_en.zipFetching info... dbexport.zipFetching info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Iba poznamka - tak ako povodna verzia tohoto modulu, ani tato nepodporuje export znakov ľ, ž, ť Link to comment Share on other sites More sharing options...
drboy Posted February 17, 2010 Author Share Posted February 17, 2010 Trošku jsem změnil jeden soubor a nastavil kódování na UTF-8 a pokud přepíšete tento soubor tím původním, prestashop Vám vygeneruje CSV v českém jazyce.Pozor !!! Pokud otevřete CSV soubor v MS EXCELL, uvidíte pošramocenou češtinu !!! Proto Vám dám takovou radu, jak to celé udělat,aby jste vše viděli správně česky.1. Vygenerovaný CSV soubor má kódování UTF-8, ale české znaky se nekorektně zobrazují.2. Pro správné zobrazení v EXCELU musíte tento soubor CSV otevřít ve vynikajícím editoru PSPad. ( Volně ke stažení zde : http://www.pspad.com/cz/download.php )3. Jestliže otevřete CSV soubor, uvidíte Váš vygenerovaný CSV soubor s českými znaky.4. Důležitý krok !!!! Otevřený CSV soubor převedeme kódování do formátu Windows(CP1250) - V nástrojové liště programu PSPad uvidíte volbu FORMÁT, kde zaklikneme již zmíněné kódování5. Stskneme F12 a přepíšeme Váš původní CSV soubor nebo uložíme dle vlstního uvážení.6. Tento převedený soubor CSV již můžeme otevřít v MS EXCELL, kde vidíme správně zobrazené znaky.**************************************************************************************Doufám, že jsem to nepopsal moc složitě, ale věřím, že jsem někomu trošku pomohl.Poznámka ! Pokud se Vám stane, že tento vygenerovaný soubor neotevřete v EXCELU a napíše Vám EXCEL chybovou hlášku o tom, že soubor je formátu SYLK tak nezoufejte.Pomoc je jednoduchá. V PSPadu nebo jakémkoliv textovém editoru přepište 1 tabulku s ID na malé ( id ) a potom soubor znovu uložte. Hold Microsoft, resp EXCEL je malinko nevychytaný, ale to je na jiné téma. ENJOY – By – DR.Boy – ICQ : 556-325-554 exportproducts.zipFetching info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Zkoušel jsem kdysi několikrát, bez úspěchu, tak jsem zkusil i toto a po stisknutí export - stránka nenalezena (asi se prostě nevytvoří csv soubor)Ještě otázka, ten sql soubor naimportovat do jaké tabulky? PS_xport_fields? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drboy Posted March 10, 2010 Author Share Posted March 10, 2010 Quote Zkoušel jsem kdysi několikrát, bez úspěchu, tak jsem zkusil i toto a po stisknutí export - stránka nenalezena (asi se prostě nevytvoří csv soubor)Ještě otázka, ten sql soubor naimportovat do jaké tabulky? PS_xport_fields? ten SQL soubor normálně naimportuješ přes phpmyadmina a mělo by to v pohodě fungovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Takže přímo do databáze...hm, tak to ani tak nefunguje :-(Prostě dám export a "stránka nenalezena" Prostě se nevytoří csv soubor. Mno, hold zůstanu u svýho upravenýho Mass updatu ;-)A po importu daabáze mi to hlásí #1062 - Duplicate entry '1' for key 1 :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
drboy Posted March 10, 2010 Author Share Posted March 10, 2010 Jaká práva má modul exportproducts ? Nastav mu 777 a musí to šlapat Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Jo, to mám nastaveno, to jsem udělal vždycky hned...Nakopíroval jsem product.csv prázdný, tak aspoň to ukládá na disk, při exportu, bez toho mi to najelo na stránku "stránka nenalezena" Link to comment Share on other sites More sharing options...
drboy Posted April 4, 2010 Author Share Posted April 4, 2010 Musím se omluvit za překlepy a velkou chybu, kterou jsem prezentoval, a tím i lidičkám,kteří se snažili nainstalovat tento modul tak jak jsem to popsal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XnGen Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Tento modul korektně zobrazuje všechny znaky (ě,š,č,ř,ž,ý,á,í,é,ú,ů,ť) po malé úpravě...předělat řádek 259 na: $export_final[$field] = iconv("UTF-8", "ISO-8859-1//TRANSLIT", $export[$field]); poté již funguje i otevření v excelu, ale opravdu lepší je to otevírat v openoffice, lépe to formátuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hausik Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 mě se zase vůbec nechce nainstalovat. nakopčil jsem to do modulú i export databáze, mam i 777 a piše mě to že je špatně nainstalován ten ceskej a ten en se neukaze vůbec.tak nevim co delam blbe .-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Ahoj, už se to nějak vyřešilo? Mám stejný problém jako hausik. 777 povoleno atd. Není někde opravená verze? Já s tím nehnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efendy Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Pokud není problém u mě, tak tento export pak bohužel nejde opět importovat, alespoń mě to hodí vždy chybu.Problém je ve formátu uložení, nevím jak to vysvětlit ale myslím že to bude problém s oddělovačem polí. zde na foru jsem našel vzor, ten jde v pohodě, ale soubor exportovaný je jakoby spojený dohromady, zná někdo řešení? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efendy Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Tak problém je v řazení při exportu může my někdo hodit pls screen jak to řadit? u exportu je to v AJ a import CZ a já umím si přeložím tak max ID a aktivní Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Hanz Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Taky nejde ani nainstalovat. Pristup 777, SQL importováno. Prestu mám ve verzi 1.1.0.5. Nemáte někdo nějakou radu? Je to docela kritická věc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troppau Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Zdravím,mám k tomu pár dotazů:1) pojede mi to na 1.3.7? Myslím hlavně SQL doplnění2) Jak to přes PHPMyAdmina naimportuju (příkaz, postup, nebo tak něco)Jde mi o to abych náhodou nerozbil kompletně obchod, přece jenom to budu instalovat na běžící obchod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecekloool Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Zdravim, jednak dakujem za skvely mod, akurat idem testovat.ako sa uz vyssie pytal kolega, pojde nam to aj na PS 1.4 ?? Vopred dakujem za odpoved Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Taky bych se připojil s dotazem, zda to pojede na 1.4.5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabza Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Možná je to trochu mimo mísu, ale dost nerad hrabu do DB a osvědčilo se mi toto: http://www.prestahos...p?id_product=10 (presta 1.4.4.0) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kindous Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 zdravim, naimportoval jsem dbexport do sql a posralo mi to celej web... zaloha nefunguje a pise to Link to database cannot be established. nevite nekdo jak to ozivit? zalohu mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts