Adrjan77 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 (edited) Witam, Po lekkiej modyfikacji szablonu, natknąłem się na problemy, pierwszym był brak wyświetlania się elementów odpowiedzialnych za zmianę językaoraz za wybór waluty. Udało się po podpięciu ich do displayTOP, Teraz chciałbym ułożyć je w ten sposób, by "odchudzić" nieco header (za wysoki poza tym mało estetycznie), i wstawić blockcurrencies oraz blocklanguages w jednej linii. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Tak wygląda początek mojego blockcart.tpl <div class="col-sm-8 clearfix{if $PS_CATALOG_MODE} header_user_catalog{/if}"> {/if} link do sklepu:http://mc24.home.pl/sklepcolway/pl/ z góry dzięki serdeczne za wskazówki! Edited May 26, 2015 by Adrjan77 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Zamień to col-sm-8 na col-sm-3 i dodaj styl float right. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrjan77 Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 Dzięki serdeczne za pomoc! Jest w jednej linii! Nie chcę wyjść na ignoranta, ale do którego pliku dopisać float? W którym miejscu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 (edited) Możesz dopisać tutaj, chociaż nie jest to najlepsze rozwiązanie ale z pewnością poprawne: <div class="col-sm-3 clearfix{if $PS_CATALOG_MODE} header_user_catalog{/if}" style="float:right;"> Edited May 26, 2015 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrjan77 Posted May 26, 2015 Author Share Posted May 26, 2015 No właśnie zastanawiałem się, czy do .tpl dopisywać styl, ale Twoja rada pomogła! Endriu jeszcze tylko gdyby ktoś miał korzystać w przyszłości z Twojego rozwiązania, zamieć col-sm-8 na col-sm-3 w swoim poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 No jasne poprawiłem na 3, jednak co szablon to rozwiązanie, więc nie każdemu się ta rada może przydać w 100% i mogą być wymagane drobne zmiany przy innych szablonach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts