e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Jak w temacie. Może ktoś spotkał się już z tym problemem. Oczywiście problem powstaje przy realizacji zamówienia. Wcześniej wszystko śmigało jak należy nie wiem dla czego ale zbiegło się to z instalacją modułu transferuj.pl. Czy ma to coś wspólnego nie wiem???? Myślę że ktoś mi tu pomoże, bo szperam w panelu admina od kilku dni i nic. Wcześniej świetnie działał moduł DPD na chwile obecną jest jak w temacie. Poniżej link do PrntScr. https://www.dropbox.com/s/k7oykdulwl84hzq/Widok%201.jpg?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komijo Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Tutaj problemów może być kilka, potrzebował bym kilku screenów z panelu administracyjnego przewoźników (Dostawców) i ich ustawień. Lub dostęp do panelu na chwilę.Czy nie wybrałeś jakiegoś losowego Państwa podczas wpisywania adresu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Najprawdopodobniej problem jest związany z konfiguracją sposobów wysyłek .. bądź jeśli został zainstalowany moduł typu ship-to-pay to należy go skonfigurować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Tutaj problemów może być kilka, potrzebował bym kilku screenów z panelu administracyjnego przewoźników (Dostawców) i ich ustawień. Lub dostęp do panelu na chwilę. Czy nie wybrałeś jakiegoś losowego Państwa podczas wpisywania adresu? Oczywiście masz rację. Jeśli mógłbym liczyć na twoją pomoc to z chęcią udostępnię ci dostęp do panelu admina ale na priv. Mój kontakt [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Najprawdopodobniej problem jest związany z konfiguracją sposobów wysyłek .. bądź jeśli został zainstalowany moduł typu ship-to-pay to należy go skonfigurować. Tak, o tym programie typu ship-to-pay już ktoś pisał. Ale nie mam takiego zainstalowanego. A co do konfiguracji wysyłek pewnie bez zaglądania w panel admina się nie da ustalić. Napisz jeśli możesz ścieżkę do tego gdzie ustala się sposoby wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Szperam w Preście i doszedłem do czegoś takiego: Ogranicz wybór kraju we Frost Office do tych obsługiwanych przez aktywnych przewoźników. O co tu chodzi?????? Nacisnąć tak czy zostawić domyślnie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Panowie szperam i wszedłem w zakładkę Lokalizacja/Województwa lub Regiony wylistowały się ale na tej liście nie ma w Europie/Polski??? Jak to zmienić? Może to norma i nic nie ruszać? A może jest to powodem błędu jak w temacie - topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Polska powinna być w lokalizacja > Kraje, i dopiero w edycji polski powinna być strefa Europa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Polska powinna być w lokalizacja > Kraje, i dopiero w edycji polski powinna być strefa Europa. endriu107 mam dokładnie jak napisałeś. Ale powiedz mi co z tym Lokalizacja/Województwa lub Regiony - czemu tu polski nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Nie musi być tam, możesz sobie zaimportować województwa, chyba że w ustawieniach masz wymagane województwo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komijo Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Rozwiązanie było banalnie proste, ustawione były koszty wysyłki od 20 kg, a produkty nie miały ustawionej wagi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 ja nie rozumiem jak można się nie zapoznać z dokumentacją i odrazu zadawać pytania eeeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 ja nie rozumiem jak można się nie zapoznać z dokumentacją i odrazu zadawać pytania eeeh Kolego nie osądzaj bo zanim zacząłem się bawić prestą w pierwszej kolejności kupiłem literaturę np: Presta shop szyty na miarę i wideo kursy na więcej materiałów nie trafiłem. Mało tego wykupiłem kurs online w jednej z firm która zajmuje się wdrożeniami presty. No może jak dla ciebie nie powinienem zadawać pytać. Prawdą jest że w tym wypadku poległem. Sądzę że spowodowane jest to brakiem doświadczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-stylowo.pl Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Rozwiązanie było banalnie proste, ustawione były koszty wysyłki od 20 kg, a produkty nie miały ustawionej wagi. Kurcze nie do końca wiem o co kaman. Gdzie ten koszt wysyłki?? Bo w konfiguracji wtyczki DPD pierwszy zakres wagowy był od 0 do 25 kg. Jeśli chodzi o produkty każdy jeden ma podaną wagę. Na to jestem wyczulony. Mało tego z tej zmiennej presta czyta zakres wagi i oblicza koszty przesyłki. Czy mogło to się wysypać po instalacji Transferuj.pl Tak jakoś się to zbiegło że po instalacji tego modułu wszystko się rozjechało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts