Gyalmo Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Witam, mam pytanie - może ktoś miał podobnie, i wie w czym może być rzecz. Przebywając za granicą w kilku krajach (np Niemcy) nie mogę zalogować się do Presty. Gdzie może być problem? Z góry dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 w ustawieniach dostepnosci krajow... PA > preferencje > geolokalizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalmo Posted May 21, 2015 Author Share Posted May 21, 2015 Czy geolokalizacja za pomocą adresu IP powinna być włączona? Wcześniej miałam tę opcję nieaktywną. Zmieniałam, ale wyświetliły mi się dwa komunikaty: 1) - Baza Geolokalizacji jest niedostępna 2) - Aby korzystać z geolokalizacji pobierz ten plik i rozpakuj go (używając WinRAR lub GZip) do katalogu /tools/geoip/ Plik nazywa się GeoLiteCity. Po ściągnięciu i rozpakowaniu nie dzieje się nic... Proszę o ew pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts