petroniusz Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Witam, Presta 1.6 Czy da się usunąć ID z url kategorii? Nie chodzi mi o usuwanie ID ze wszystkich adresów, tylko z kategorii. Z góry dziękuję za pomoc Pozdr Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Komijo Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Da się kupując moduł lub override ale to ciężkie zadanie - na forum jest o ile pamiętam jak to zrobić ale chyba średnio działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Akurat samo usunięcie ID kategorii jest stosunkowo bardzo proste i wystarczy w zakładce SEO/URL je usunąć, jednak nie jest to w żaden sposób polecana technika, gdzieś na forum krąży darmowy moduł nie pamiętam jego nazwy kojarzy mi się nazwa cleanurl ale mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 petroniusz Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Akurat samo usunięcie ID kategorii jest stosunkowo bardzo proste i wystarczy w zakładce SEO/URL je usunąć, jednak nie jest to w żaden sposób polecana technika, gdzieś na forum krąży darmowy moduł nie pamiętam jego nazwy kojarzy mi się nazwa cleanurl ale mogę się mylić. Próbowałem już tego. Kiedy usuwam ID wywala mi błąd: Keyword "{id}" required for route "category_rule" (rule: "{rewrite}") Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Nigdy tego nie próbowałem wiem ze jest taki zapis w panelu dlatego o tym wspomniałem, takie coś znalazłem na forum: https://www.prestashop.com/forums/topic/204935-override-friendly-urls-without-id-number-for-v15/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
petroniusz
Witam,
Presta 1.6
Czy da się usunąć ID z url kategorii? Nie chodzi mi o usuwanie ID ze wszystkich adresów, tylko z kategorii.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdr
Piotr
4 answers to this question
Recommended Posts