rafkos7732 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Witam, mam takie pytanie jak wyłączyć wyświetlanie produktu masowo gdy jego stan wynosi 0. Musze to zrobić masowo ponieważ mam do wyłączenia okolo 2 tys produktów Jak to zrobić szybko i sprawnie ? Jest jakieś polecenie MYSQL które pomoże mi w tej sytuacji ? mam preste 1.5.4.1 Edited May 14, 2015 by rafkos7732 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Zapytanie może być takie UPDATE ps_product SET acive = 0 WHERE quantity = 0 Pisane z pamięci ale powinno działać, ewentualnie jeśli często masz zabawę z włączaniem i wyłączaniem produktów ze względu na jego ilość to mogę Ci wdrożyć rozwiązanie które automatycznie będzie włączało/wyłączało produkty, ale to na PW jak już byś chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rafkos7732 Posted May 15, 2015 Author Share Posted May 15, 2015 Super polecenie zadziałało lecz pomimo masowego wyłączenia wyswietlania produkty nadal są widoczne na stronie sklepu prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Jest jeszcze jedna tabela w której to jest ps_product_shop spróbuj tak: UPDATE `ps_product`,`ps_product_shop` SET `ps_product_shop`.`active` = 0 WHERE `ps_product`.`quantity` = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rafkos7732
Witam,
mam takie pytanie jak wyłączyć wyświetlanie produktu masowo gdy jego stan wynosi 0.
Musze to zrobić masowo ponieważ mam do wyłączenia okolo 2 tys produktów
Jak to zrobić szybko i sprawnie ?
Jest jakieś polecenie MYSQL które pomoże mi w tej sytuacji ?
mam preste 1.5.4.1
Edited by rafkos7732 (see edit history)Link to comment
3 answers to this question
Recommended Posts