Ksero Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) Witam, chciałbym się dowiedzieć który z tych pośredników jest lepszy - mniej klikania dla klienta. Jest jeszcze ważna rzecz czy istnieje w Polsce jakiś pośrednik który pozwoli mi utworzyć subkonta dla podwykonawców tak by oni mogli sprzedawać na mojej stronie a ja bym dostał prowizję? Najlepiej by link do płatność mogli generować ręcznie czyli wpisać kwotę, tytuł itd. . Jest coś takiego? Edited May 13, 2015 by Ksero (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Transferuj pozwala utworzyć kod ręcznie wygląda to tak: https://secure.transferuj.pl/?id=NUMER_ID&kwota=46.90&opis=opis_sprzedazy gdzie NUMER_ID to id przyznane Ci przez transferuj więc to jest parametr niezmienny pozostałe parametry są dowolne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksero Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 To wiem, tylko, czy pozwala na to by: "Podwykonawca A" mógł wygenerować kod który do mojego głównego konta wysyła pieniądze, "jego klient" zapłacił a ja otrzymałem wpłatę. Następnie ja wiem, że pieniądze powinny iść do mojego "podwykonawcy A" ale czekam, aż on wykona swoją robotę i klient potwierdzi że wszystko jest ok, wtedy pobieram moją prowizję np. 2% za to, że niejako zabezpieczyłem transakcję a resztę odsyłam na konto podwykonawcy A. Jestem tylko bezpiecznikiem przy transakcji i FV wystawiam na podwykonawce A a nie na klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Co rozumiesz przez wygenerować? Pdwykonawaca ma gotowy link w którym musi uzupełnić kwotę i opis więc podaje np 100&opis=podwykonawca1-praca5, a inny podwykonawca robi to samo pod sebie z tym ze linki muszą robić ręcznie, ewentualnie jeśli ma to być sklep i chcesz rozróżniać dane wpłaty to jest moduł agile multiseller do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksero Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 Co rozumiesz przez wygenerować? Pdwykonawaca ma gotowy link w którym musi uzupełnić kwotę i opis więc podaje np 100&opis=podwykonawca1-praca5, a inny podwykonawca robi to samo pod sebie z tym ze linki muszą robić ręcznie Nie przeszkadza że będą robione ręcznie, rozumiem już koncepcję tylko dwa pytania: 1. Jak podwykonawca sam może sprawdzić czy przelew o takim tytule dotarł na konto bez mojego udziału i bez wglądu do wszystkich moich transakcji? 2. Wydaj mi się, że jeśli to jest robione w taki sposób to ja nie jestem już pośrednikiem i zamiast wystawic FV dla podwykonawcy za posrednictw bede musial wystawic paragon zlecajacemu zamowienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Nie może sprawdzić, i dopóki pieniądze idę na Twoje konto a ty je przekazujesz dalej to jesteś pośrednikiem. W takim wypadku tylko moduł albo jakieś multikonto w banku, z uprawnieniami do wglądu dla podwykonawców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksero Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 Nie może sprawdzić, i dopóki pieniądze idę na Twoje konto a ty je przekazujesz dalej to jesteś pośrednikiem. W takim wypadku tylko moduł albo jakieś multikonto w banku, z uprawnieniami do wglądu dla podwykonawców. Pieniądze przekazane poprzez transferuj nie ida bezposrednio na moje konto w banku, tylko na moje "konto transferuj" Coś nie jestem przekonany, że to nie ja wystawiam paragon dla osoby fizycznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 A próbowałeś wypłacić pieniądze z transferuj nie na swoje konto? Nie da się, musisz je wypłacić na swoje konto. Twoje konto w transferuj jest bezpośrednio połączone z kontem bankowym które musi zostać przez transferuj zweryfikowane więc wypłaty są możliwe tylko na to konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksero Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 Nigdy nie wypłacałem pieniędzy - dopiero zaczynam, jak długo się czeka na tę wypłatę z konta transferuj na np. ing? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Wypłacają dosyć szybko, jednak o takie szczegółowe dane to należy sie ich pytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 i w przelewy tak samo i w innych tak samo - to zabezpieczenie antifraud Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 (edited) Witam, od jakiegoś czasu ok 3 tygodni zauważyłem błędne działanie transferuj oraz przelewy24 na wersji 1.6.0.14. Wcześniej wszystko działało prawidłowo. Przy transferuj co któreś kliknięcie kupuje i płace wyskakiwała biała strona i nie przekierowało do banków. Dodany został przycisk w moim module "jeżeli nie nastąpi przekierowanie kliknij" razie pojawienia się białej strony. Niestety co jakiś czas nawet po jego kliknięciu nie przekierowało do listy banków. Przy przelewy24 co jakiś czas po kliknięciu kupuje i płacę przekierowanie do listy banków trwa ok 15-25 sekund (dziś prawie cały dzień się tyle ładuje ta strona) Łącze na jakim sprawdzam to 10Mbps, ping 40, przeglądarki ie11,firefox,chrome wszystko z wyczyszczoną historią i cookies oraz na innych komputerach. Pisałem do suportu transferuj niestety nie widzą błędu (dzieje się tak co jakiś czas i wątpię aby testowe wpłaty na to trafiły). Od suportu przelewy24 dalej czekam na odpowiedź Co może być powodem tak długiego ładowania strony z listą banków przelewy24? Dodam że standardowy moduł dopay działa szybko ale wolałbym zostać przy przelewy24. Edited August 24, 2015 by krzysztofsz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 Powodów może być wiele, warto sprawdzić logi serwera, włączyć tryb debugowania i sprawdzić proces sprzedaży czy nie ma błędów, sprawdzić ustawienia serwera, czasy wykonywanych skryptów. Raczej nie przekładałbym to na same moduły płatności, gdyby to dotyczyło jednego wtedy tak ale kilku modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 (edited) Ten czas oczekiwania na wybór banków dotyczy jednego modułu przelewy24 w tranferuj działa szybko jedynie raz na jakiś czas nie przekierowuje do listy banków. Tranferuj odpowiedziało mi raz że wina może leżeć po stronie aktualizacji przeglądarki. Chciałbym zostać przy przelewy24 ale ten czas oczekiwania jest trochę za długi. Dodam że są momenty w których przechodzi do listy błyskawicznie. Strona która się długo otwiera to secure.przelewy24.pl nie strona na moim sklepie. Sprawdzanie błędów w prestashop pokazała taki błąd /modules/przelewy24/przelewy24.php [8] Use of undefined constant E_DEPRECATED - assumed 'E_DEPRECATED' Edited August 25, 2015 by krzysztofsz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts