Kuras Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Dzień dobry Jest kilka modułów do importu i synchronizacji PrestaShop z hurtownią poprzez plik XML. Który moduł polecacie? Jesteście w stanie ocenić, porównać kilka modułów? Szukam moduł co będzie importował stany z pliku XML przygotowanego przez hurtownię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prostrona Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Zdecydowanie potężnym wsparciem przy skomplikowanych importach i exportach jest eMagicOne Store Manager for PrestaShop. Polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted May 13, 2015 Author Share Posted May 13, 2015 (edited) Faktycznie. A czy testowałeś to narzędzie z plikami XML od hurtowni? Z tego co widzę, to trzeba mieć program i moduł importu, czyli $199 https://www.prestashopmanager.com/order/ plus $119 https://www.prestashopmanager.com/prestashop-automated-product-import/ Edited May 13, 2015 by Kuras (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Ja używam czegos kompletnie innego - NaviCat dla Myqsql - można zdefiniowac co sie chce jak sie chce z czym sie chce Link to comment Share on other sites More sharing options...
prostrona Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Ja osobiście używam eMagicOne Store Manager do importu plików przerobionych do CSV (czyli cechy w kolumnach, wartości w wierszach) ponieważ importuję około 50 różnych baz produktów od różnych producentów i muszę je wcześniej dopasować do określonego szablonu. Nie mam doświadczeń w importach typowych plików XML o strukturze "drzewa". Ja akurat mam pełną wersję Store Manager for PrestaShop. Kluczowym dla mnie jest to że wspomaga mnie bardzo przy imporcie zdjęć produktów. Mam podgląd jaki jest stan zaciągania i cięcia na miniatury zdjęć i mam pewność, że wszystko poprawnie się zaimportowało. Jeśli z jakiś powodów wystąpi błąd lub program się zawiesi to po jego kolejnym otworzeniu kontynuuje on pracę tam gdzie ostatnio przerwał. Poza tym mocno pomaga jeśli dane z różnych źródłem posiadają błędy i chcesz je szybko i wygodnie poprawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts