Jump to content
  • 0

Brak potwierdzenia E-MAIL po zamówieniu dla Klienta

Tomek7777

Question

Witam, jak w temacie..

nie dochodza e-maile do Klientów o potwierdzeniu zamówienia i dalszych statusach.

Dodam że:

- PrestaShop 1.6.0.14

- moduł Alarmy Poczty - jest włączony

- e-mail testowy dochodzi na podanego maila

- Zaraz po wejsciu w ustawienia ZAAWANSOWANE --> ADRES E-MAIL pojawia się taki błąd :

Warning w linii 1595 w pliku /home/virt105662/domains/domena....pl/public_html/classes/controller/AdminController.php
[2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/virt105662/domains/domena....pl/public_html/controllers/admin/AdminEmailsController.php:96)

Warning w linii 149 w pliku /home/virt105662/domains/domena...l/public_html/classes/helper/HelperOptions.php
[2] Invalid argument supplied for foreach()

* W polu gdzie jest napisane domena, normalnie jest adres calej mojej domeny, teraz to usunełem.

Z góry dzięki za jakies podpowiedzi, myślę że problem tkwi w tym błędzie, chyba że macaie jakieś inne pomysły.

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Witam.

Mam bardzo podobny problem. Moja wersja to 1.6.0.9.

Mam ten sam błąd w pliku HelperOptions.php

i drugi 

Notice: Undefined variable: arr in ......................../controllers/admin/AdminEmailsController.php on line 53

Pojawia się przez chwilę przy ładowniu strony zaawansowane/e-mail i później przy próbie wysłania maila testowego niezależnie od sposobu (php mail czy smtp)

Próbowałem wszystkiego co znalazłem w sieci

tzn modyfikacja mail.php, swift.php itp 

usunięcie z cache pliku class_index.php również nie pomogło (ktoś to sugerował na którymś z forów)

Próba podmiany plików HelperOptions.php oraz AdminEmailsController.php z działającej innej instalacji sklepu nic nie dała.

Czy ktoś ma jakieś pomysły lub miał  podobny problem?

Mam pytanie jeszcze czy korzystasz może z darmowego szablonu który był do ściągnięcia razem z całym sklepem? Bo ja ściągnąłem plik quickstart gdzie była darmowa templatka zainstalowana ze sklepem (czysty sklep ale z inna templatką oprócz standardowej) i zastanawiam się jeszcze nad tym czy po prostu ktoś w plikach nie namieszał i wystawił takie coś.

Pozdrawiam

Edited by siledzik (see edit history)