Clay Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 ahoj,používám Friendly URL a funguje ok, ale chtěl bych, aby se produkty nezobrazovaly takhle:/10-test-product.htmlale bez ID čísla na začátku, tzn. buď jako/test-product-10.htmlnebo ideálně rovnou/test-product.htmlnašel jsem tu sice návod jak odstranit ID z url úplně, ale ručně pro každej produkt to dělat nechci, tak jsem si říkal že by mělo jít alespoň prohodit název produktu a ID.. (kategorie nepoužívám)zkoušel jsem se různě hrabat v .htaccess, ale bez úspěchu defaultní vypadá takhle: # URL rewriting rules RewriteRule ^([a-z0-9]+)\-([a-z0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/p/$1-$2$3.jpg [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/c/$1$2.jpg [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$3&isolang;=$1$5 [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2&isolang;=$1$4 [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$2&isolang;=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2$4 [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$1$3 [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^content/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /cms.php?id_cms=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^([0-9]+)__([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /supplier.php?id_supplier=$1$3 [QSA,L,E] RewriteRule ^([0-9]+)_([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /manufacturer.php?id_manufacturer=$1$3 [QSA,L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/(.*)$ /$2?isolang=$1 [QSA,L,E] dík za tipy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Bude se to modifikovat v link.php... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Bude se to modifikovat v link.php... Mňo, chlapci!Nějako máte víc sraní s novou verzí, než mám já na 1.1.0.5 ;-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Bude se to modifikovat v link.php... Mňo, chlapci!Nějako máte víc sraní s novou verzí, než mám já na 1.1.0.5 ;-P Tohle nemá nic společnýho s verzí Presty... tak neplkuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clay Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 uuf, teda byla to fuška, ale nakonec jsem našel přesně co jsem potřeboval strana 6 - stáhnout přílohy, nahrát modul do modulů, link.php do classes a je to..pohrát si s link.php jsem zkoušel taky a přehodit id a product se mi sice podařilo, ale problém byl že je potřeba se pak pohrabat i v htaccess (po úpravě v link.php se sice změní linky, ale url stránek jsou pořád stejný) - to už bylo nad moje síly, ale díkybohu frantíci už si s tím poradili dřív :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal N. SEO Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Tady je modul který odstraní ID z URL produktů, kategorií. Můžete si URL adresy modifikovat dle své představy. Modul také zajistí přesměrování. http://www.prestapoint.com/cs/seo-modul-ciste-url-bez-id-13.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts