kapselj Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam forumowiczów, Dokonałem dzisiaj aktualizacji modułu Furgonetka. Niestety moduł przestał działać. Odinstalowałem go a następnie usunąłem przez panel i zainstalowałem ponownie aby wykluczyć błędy aktualizacji. Moduł wgrywa się na serwer ale przy próbie instalacji zwraca komunikat Następujące moduły mogą być zainstalowane niepoprawnie: furgonetka : Aby wykluczyć błąd autora zadzwoniłem do furgonetki ale wg nich wszystko ok. Zainstalowałem na nowej witrynie i też ok. Obydwie wersje presty to 1.6.0.14. Czy jest możliwe że pozostały na serwerze jakieś pliki które utrudniają ponowną instalację? Pliki z folderu /module/furgonetka usunąłem pozdrawiam, K Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Jak jest taki problem jak twoj to powinienes przed odinstalowaniem jeszcze wyczyscic modul, i jeszcze po blednych instalacjach warto usunac class_index.php z folderu cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapselj Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 dzięki, ciągle raczkuje w tych tematach. Hatak, czy wyczyścić moduł znaczy usunąć jego folder z zawartością z serwera? Czy usunięcie class_index.php jest bezpieczne dla pozostałych ustawień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 nie e masz opcje tam gdzie instaluj odinstaluj wyczysc opcja wyczysc oznacza usuniecie wszelkich danych dotyczacych modulu, ktore sie wpisalo ponad to co jest jako default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapselj Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Ok. U mnie ta funkcja nazywa się usuń. Usunąłem i ponownie zainstalowałem ale dalej jest PS twierdzi że moduł zainstalowany niepoprawnie. Boję się skasować ten plik bo sklep jest w produkcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 ten plik jest tworzony na biezaco Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapselj Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Przetestowane, niestety nie pomogło. Włączyłem też debugowanie ale nie zwraca żadnych błędów tylko ten komunikat że niezainstalowany poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 sprawdzilem u siebie i widze ze odinstalowywanie przebiega niepoprawnie teraz zrob krok po kroku: odinstaluj moduł usun fizycznie z serwera katalog furgonetki usun /cache/class_index.php usun /override/controllers/admin/AdminOrdersController.php przejdz do phpmyadmin na swoim serwerze: przejdz do swojej bazy -> do tabeli ps_orders -> tab struktura jesli widzisz na samym koncu (dole) takie kolumny: furgonetka_id furgonetka_no furgonetka_service zaznacz je i usun w tym momencie masz tak, jakbys nigdy nie instalowal wczesniejszych wersji modulu - swieza wersja instaluje sie poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapselj Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Serdecznie dziękuję za manual Wykonałem krok po kroku i działa:) Temat do zamknięcia i duże piwo dla Hataka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts