w.ig Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 (edited) Mam problem z modułem do paczkomatów Sheepla. W 4 kroku zamówienia klient wybierając paczkomaty musi wybrać swój najbliższy paczkomat i zaznaczyć akceptację regulaminów Paczkomatów. W IE i Chromie działa to wszystko bez problemu. Gorzej jest w Firefoxie. Nie ma możliwości zaznaczenia akceptacji regulaminu (mapka ładuje się prawidłowo i można wybrać bez problemu paczkomat). Pole checkox odznacza się automatycznie. Wydaje mi się, że w przeszłości działało to poprawnie. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Moim zdaniem coś jest nie tak z skryptem js (lub php) a Firefoksem. Wersja Presty 1.56 Wersja Sheeply 1.85 Wersja mojego FF 37.02 Edit: Z Sheeply dostałem info takie: "Zarówno możliwość wybrania metody dostawy jak i kwadrat zaakceptowania regulaminu InPostu są tak samo nazwane ‘input’, w momencie kiedy jest wybrana metoda paczkomat to nie chce już drugi raz akceptować tej samej metody. Regulamin można zaakceptować poprzez kliknięcie w tekst ‘Zapoznałem się i akceptuję’. " Tylko nie bardzo mi to pasuje. Gdy patrzę na kod strony (poprzez przeglądarkę) to mam tak: Wybór dostawy paczkoamty: <input class="delivery_option_radio" name="delivery_option[5]" onchange="updateExtraCarrier('51,', 5);" id="delivery_option_5_0" value="51," type="radio"> Akceptacja regulaminu: <input id="sheepla-widget-plinpost-form-agree-checkbox" name="sheepla-widget-plinpost-form-agree-checkbox" type="checkbox"> Generalnie id, name jest różne wiec raczej nie powinno się gryźć. Edited May 8, 2015 by w.ig (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtan Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Mam podobny problem. Znalazłeś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.ig Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 (edited) Nie. Po dość krótkim czasie wyszła nowa wersja FF i problem sam znikł. Zdarzało się też to na Chromie w tabletach. Edited September 22, 2017 by w.ig (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts