Jump to content

Paczkomaty Sheepla - problem firefox

Recommended Posts

Mam problem z modułem do paczkomatów Sheepla.

W 4 kroku zamówienia klient wybierając paczkomaty musi wybrać swój najbliższy paczkomat i zaznaczyć akceptację regulaminów Paczkomatów.

W IE i Chromie działa to wszystko bez problemu.

Gorzej jest w Firefoxie. Nie ma możliwości zaznaczenia akceptacji regulaminu (mapka ładuje się prawidłowo i można wybrać bez problemu paczkomat). Pole checkox odznacza się automatycznie. Wydaje mi się, że w przeszłości działało to poprawnie.

Czy ktoś wie jak temu zaradzić?  Moim zdaniem coś jest nie tak z skryptem js (lub php) a Firefoksem.

Wersja Presty 1.56

Wersja Sheeply 1.85

Wersja mojego FF 37.02

Edit:

Z Sheeply dostałem info takie:

"Zarówno możliwość wybrania metody dostawy jak i kwadrat zaakceptowania regulaminu InPostu są tak samo nazwane ‘input’, w momencie kiedy jest wybrana metoda paczkomat to nie chce już drugi raz akceptować tej samej metody. Regulamin można zaakceptować poprzez kliknięcie w tekst ‘Zapoznałem się i akceptuję’. "

Tylko nie bardzo mi to pasuje. Gdy patrzę na kod strony (poprzez przeglądarkę) to mam tak:

Wybór dostawy paczkoamty:

<input class="delivery_option_radio" name="delivery_option[5]" onchange="updateExtraCarrier('51,', 5);" id="delivery_option_5_0" value="51," type="radio">

Akceptacja regulaminu:

<input id="sheepla-widget-plinpost-form-agree-checkbox" name="sheepla-widget-plinpost-form-agree-checkbox" type="checkbox">

Generalnie id, name jest różne wiec raczej nie powinno się gryźć.

Edited by w.ig (see edit history)

• 2 years later...