Jump to content
  • 0

Nowy szablon - Niepoprawny plik konfiguracyjny

petroniusz

Question

Witam,

próbuję wrzucić nowy szablon (Leo converse) ale za każdym razem przy instalacji wywala mi komunikat "Niepoprawny plik konfiguracyjny". Szablon jest zodny z moją wersją presty.

Próbowałem uploadować to 'themes' zipa a także rozpakowany. Za każdym razem efekt ten sam.

Kilka obserwacji:

a) szablon jest widoczny w zakładce 'Szablony' ale nie ma jego nazwy i innych danych

B) nie pokazuje obrazek podglądu szablonu chociaż ten jest w folderze

c) nie mogę skasować innych szablonów (testowych, wrzucanych przez ftp). Wywala komunikat:

2 błędów

1. Obiekt nie może zostać załadowany (brakujący lub nieprawidłowy identyfikator)
  2. Wystąpił błąd podczas usuwania obiektu. theme (nie można załadować obiektu)

Proszę o wskazówki. Dzięki z góry za pomoc!

Pozdr

Piotr

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Mam ten sam problem... chcę zainstalowac LEO  t shirt

wgrałem moduły i zainstalowałem

szablon wgrałem na ftp ręcznie ale nie wiem gdzie go włączyc bo w preferencjach nie mam zakładki "Szablony"

zmieniając nazwy folderów na ftp szablon cały się rozjeżdża

przy próbie wgrywania zipów błąd taki sam jak u kolegów powyżej (z tym że ja wyciągałem zipy ze środka i nic) nawet sam folder z szablonem spakowałem i próbowałem wgrać... ten sam błąd... PLIK KONFIGURACYJNY NIEPOPRAWNY

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

• 0

Takie są bezpłatne szablony.

Ostatnio instalowałem i konfigurowałem szablon od LEO ale nie te darmowe i nie było podobnych problemów.

Instalacja szablonu:

1 W zakładce PREFERENCJE>SZABLONY klikamy DODAJ nowy szablon.

2 Najlepiej sekcja: Importuj ze swojego komputera

Szablon musi być spakowany a w nim katalogi:

themes, modules i plik config.xml

3. Po uploadzie potwierdza się jeszcze włączenie/wyłączenie/instalcję modułów dodatkowych do tego szablonu.

Szablon powinien działać i w dużej większości wygląda jak w demie - bez produktów i kategorii.

W ten sposób instalacja działa dla wszystkich szablonów od LEO (i innych dystrybutorów) - (nie wiem jak jest z tymi darmowymi ale zapewne tak samo).