greart Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Witam, mam takie pytanie odnośnie działania. Jak mogę zrobić by pewne kategorie system pytał, "czy masz ukończone 18 lat? TAK / NIE" Ponieważ w niektórych kategoriach będą rzeczy dla dorosłych a w innych nie, więc zależało by mi na tym, żeby system pytał o to. Proszę o informację Pozdrawiam, Greart Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Standardowo tego nie zrobisz, będziesz potrzebował do tego dodatkowego modułu któy będzie można w ustawieniach ograniczyć do pewnych kategorii, albo przerobić pod to jakiś moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greart Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 hmm... a może jest coś takiego? Jak by mógł się nazywać taki moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Tu masz jakiś moduł za około 130 zł http://addons.prestashop.com/pl/back-office-tools/12652-popup-age-control-adult-content.html ale nie wiem czy można nim ograniczać co do kategorii, ewentualnie odezwij się na PW i napisz w jakich ramach kwotowych szukasz rozwiązania to coś wymyślimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greart Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 (edited) ok, hmm a może wstawić informacje na początku strony, że "witamy w sklepie, tekst tekst, sklep równiż zawiera produkty dla dorosłych itp. jeżeli zgadzasz sie na przegladanie zawrtości... itp."? Jak to prawnie będzie wyglądało? czy w ogóle ktoś się nie doczepi do tego? Pozdrawiam, Artur Edited May 6, 2015 by greart (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Poprawnie to będzie ale wchodzi statystyczny Kowalski do takiego sklepu i chce kupić towar z branży nie 18+ a na wstępie dostanie takie ostrzeżenie to na 90% nie wejdzie dalej do sklepu, do tego część osób robi zakupy w biurze podczas pracy i na pewno będą bali się wejść na taka stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 greart Posted May 7, 2015 Author Share Posted May 7, 2015 też fakt, masz rację. Co proponujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Wyślij mi w prywatnej wiadomości link do sklepu i które kategorie maja mieć powiadomienie, ja sie później odezwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
greart
Witam, mam takie pytanie odnośnie działania.
Jak mogę zrobić by pewne kategorie system pytał, "czy masz ukończone 18 lat? TAK / NIE"
Ponieważ w niektórych kategoriach będą rzeczy dla dorosłych a w innych nie, więc zależało by mi na tym, żeby system pytał o to.
Proszę o informację
Pozdrawiam, Greart
7 answers to this question
Recommended Posts