Pomagam znajomemu przy wdrożeniu nowego sklepu. Postanowiliśmy, że stworzymy klona starego (wciąż działający - oparty na PS 1.4.6), dokonamy aktualizacji, dostosujemy nowy szablon, zainstalujemy nowe moduły itp. To już za nami!
Teraz najważniejsze - export/import danych jak:
- produkty (pojawiło się kilka nowych, wszystkie z atrybutami)
- klienci
- zamówienia
Czy jeśli ponownie stworzę klona i dokonam aktualizacji (wtedy struktura bazy danych będzie jednakowa w "starej" i nowej wersji sklepu) to czy samo podmienienie odpowiednich tabel załatwi sprawę? Jeśli tak to których tabel dokładnie dla danej grupy, bo zapewne istnieją powiązania i kierowanie się samą nazwą tabeli jest złudne. Moje pytanie więc czy to jest możliwe? czy lepiej posiłkować się jakimś modułem do exportu i potem skorzystać z importu CSV w prescie - polecacie jakiś?
Question
pavomils
Pomagam znajomemu przy wdrożeniu nowego sklepu.
Postanowiliśmy, że stworzymy klona starego (wciąż działający - oparty na PS 1.4.6), dokonamy aktualizacji, dostosujemy nowy szablon, zainstalujemy nowe moduły itp. To już za nami!
Teraz najważniejsze - export/import danych jak:
- produkty (pojawiło się kilka nowych, wszystkie z atrybutami)
- klienci
- zamówienia
Czy jeśli ponownie stworzę klona i dokonam aktualizacji (wtedy struktura bazy danych będzie jednakowa w "starej" i nowej wersji sklepu) to czy samo podmienienie odpowiednich tabel załatwi sprawę? Jeśli tak to których tabel dokładnie dla danej grupy, bo zapewne istnieją powiązania i kierowanie się samą nazwą tabeli jest złudne.
Moje pytanie więc czy to jest możliwe? czy lepiej posiłkować się jakimś modułem do exportu i potem skorzystać z importu CSV w prescie - polecacie jakiś?
Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
3 answers to this question
Recommended Posts