Wulfen Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Witam, korzystając z poradnika udało mi się zainstalować prestashop na serwerze, jednak adres jaki muszę podać to www.xxxxx.pl/sklep/ a zależy mi a by było to www.xxxxx.pl Jak to zmienić ? Korzystam z panelu administracyjnego directadmin Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 ale chcesz przeniesc tylko linka i zostawic sklep w katalogu /sklep czy przeniesc caly sklep do katalogu glownego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wulfen Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 Chciałbym przenieść cały sklep do katalogu głównego. Tak aby adres sklepu znajdował się pod adresem xxx.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 To masz dwie opcje pierwsza przenieść pliki sklepu do katalogu głównego na serwerze, a druga to przypisać domenie aby wskazywała na katalog /sklep/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Wulfen Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 Rozumiem, możesz mi wytłumaczyć jak to zrobić? Jestem w tym naprawdę zielony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Opcja pierwsza to przenosisz pliki z katalogu /sklep do katalogu wyżej, żeby to zrobić musisz zalogować sie na ftp. Druga opcja - w konfiguracji domeny zmieniasz wskazanie domeny, zazwyczaj wskazuje na katalog /public_html/ więc zmieniasz aby wskazywała na /public_html/sklep/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Wulfen
Witam,
korzystając z poradnika udało mi się zainstalować prestashop na serwerze, jednak adres jaki muszę podać to
www.xxxxx.pl/sklep/
a zależy mi a by było to
www.xxxxx.pl
Jak to zmienić ? Korzystam z panelu administracyjnego directadmin
Pozdrawiam
5 answers to this question
Recommended Posts