rcpolskasklep Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Witam mam następujący problem otworzyłem sklep na platformie prestashop.com Wybrałem opcje dodania swojej domeny po dodaniu wyswietlila mi się strona opisująca zmiane dns u hosta domeny. Mam domene na az.pl a system prestashop.com wyswietlil mi ze w rekordzie dns mam wpisac adres ip 37.59.161.130 co w przypadku az jest nie możliwe bo musze wpisac dns (podaje przykład jaki dns jest w az ns1.az.pl ns2.az.pl ) Czy ktoś ew mógł by mi podać jaki dns musze pisać do w/w serwera bardzo proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
smooglerpl Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Sprawdziłem IP adresów i wyszło mi: ns1.az.pl 62.129.250.7 ns2.az.pl 62.129.250.8 Spróbuj wpisać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcpolskasklep Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 tak wszystko się zgadza tylko musze podac w az dns sklepu by domena która jest wykupiona na az.pl była podlaczona pod sklep z platformy prestashop.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
smooglerpl Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Teraz już nie rozumiem co dokładnie chcesz zrobić. Chcesz przekierować swoją domenę czyli www.twojadomena.pl na sklep, który stoi na prestashop.com tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcpolskasklep Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 tak mianowicie mam domene wykupiona na az.pl oraz otwarty sklep na platformie prestashop.com w systemie prastashop.com wybrałem opcje dodaj swoja domene może opisze o co mi chodzi potrzebuje nazwy dns do serwera prestashop by moc przekierować domene swoja na sklep na prestashop.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 (edited) prestashop.com nie podaje nameserwerow? (ns1... ns2...) jak masz samo IP to wlasciwie zostaje ci reczne wklepanie www A 37.59.161.130 , ftp A 37.59.161.130 itd ale to juz znajdziejsz w poradach az.pl jak ustawic dns Edited May 6, 2015 by hatak (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts