ayer Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Witam, tak jak w temacie chciałabym zmienić czcionkę w swoim sklepie. Czy jest jakaś łatwa opcja wgrania czcionki nie używając kodów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Co masz na myśli wgrać czcionkę? Czcionkę zmienisz w plikach css, jest deklarowana kilka razy i o ile nowa czcionka nie jest jakaś zwymyślana to zrobisz to bez innych zmian w kodzie, w innym wypadku będziesz musiał dodać czcionkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ayer Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 chcodziło mi po prostu o zmianę czcionki nie wiem czy ją się wgrywa, zamienia czy zmienia. Tylko, że chyba nie mam dostępu do plików css, ponieważ nie mam własnego serwera. Mam wykupione miejsce na czyimś serwerze i tu jest chyba problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Wykupiłeś miejsce i co, ktoś Ci nie daje dostępu do czegoś za co płacisz? Tak nie może być. Podaj link do sklepu i napisz na jaką czcionkę chcesz zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ayer Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 znaczy mogę zalogować się do presty. supremelyuk.co.uk link do sklepu a czcionka byłaby w stylu mail ray stuff Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ayer Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 albo komika title Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Sprawdziłem tą pierwszą którą podałeś, pewnie z tą drugą będzie podobnie więc do pobrania jest wersja ttf, ale nie jest ona wystarczająca będziesz musiał przekonwertować czcionkę na eot svg ttf wott i wgrać te pliki do katalogu font na serwerze następnie dodać jej obsług w pliku, później pozostanie zmiana deklaracji czcionki żeby się wyświetlała właśnie ta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ayer Posted May 1, 2015 Author Share Posted May 1, 2015 brzmi to trochę skomplikowanie ale i tak spróbuję to zrobić. właśnie od wczoraj czekam aż mi facet u którego mam serwer odpisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Bardzo skomplikowane to nie jest, ale bez dostępu do ftp będzie Ci bardzo trudno to zrobić musisz wgrać pliki czcionki i dokonać zmian w plikach aby zdeklarować czcionkę, jeśli sobie nie poradzisz lub nie uzyskasz dostępu do ftp to z chęcią przyjmę takie zlecenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ayer
Witam,
tak jak w temacie chciałabym zmienić czcionkę w swoim sklepie.
Czy jest jakaś łatwa opcja wgrania czcionki nie używając kodów?
8 answers to this question
Recommended Posts