Karolina_90 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Witam, mam problem z wyświetlaniem cen, na sklepie mam produkt "Taśma Matt500" występuje ona w kilku kombinacjach kolorystycznych i w trzech rozmiarach, wszystko jest ustawione i działa, ceny rosną wraz z rozmiarem taśmy, natomiast już na sklepie jak najedzie się myszką, na kategorie u mnie "taśmy matowe" pokazuje się cena 12 zł (tak powinno być, cena ustawiona za taśmę najwęższą) natomiast jak już zaklikamy w ten produkt wyświetla się cena 48 zł (jest to też poprawna cena natomiast za najszersza taśmę) i teraz sedno mojego problemu: jak i gdzie ustawić te ceny żeby konsekwentnie wyświetlała się cena albo najwyższa albo najniższa? Problem dotyczy tylko widoku głównego, jeśli jesteśmy już na produkcie, wszystkie kombinacje działaja jak powinny ceny sa dobrze przyporządkowane. Korzystam z PrestaShop™ 1.5.6.2 Będę wdzięczna za każdą wskazówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumibear Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 W kombinacjach danego produktu ustawiasz, który wariant jest domyślny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 (edited) W kombinacjach mam ustawione ceny, później już sklep wyświetla raz cenę domyślną (np. matt500 - 12 zł) jak jestem na kategoriach produktu - http://www.gafer.pl/pl/ a po kliknięciu kategorii taśm matowych wyświetla już cenę 48 zł, - http://www.gafer.pl/pl/30-mat Edited April 28, 2015 by Karolina_90 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 a ktora kombinacje masz jako domyslna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 Domyślnie ustawione mam 12 zł za 12 mm taśmę, pozostałe ceny ustawione są jako wpływ na cenę o dana kwotę Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 to, ze cena jest usationa na 0 to jeszcze nie znaczy, ze kombinacja jest domyslna.... to dwie inne rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 W ustawieniach cen, również mam ustawione 12 zł - 9,76 netto Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumibear Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 Na twoim miejscu jednak bym sprawdził którą kombinację masz ustawioną jako domyślną. A jak nie to zrób zrzut ekranu i udowodnij nam że się mylimy... ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Na twoim miejscu jednak bym sprawdził którą kombinację masz ustawioną jako domyślną. A jak nie to zrób zrzut ekranu i udowodnij nam że się mylimy... ;-) screen listy kombinacji za duzo nie wniesie, w odroznieniu od wersji np. 1.4, gdzie bylo to widoczne na pierwszy rzut oka w 1.6, nei wiem dlaczego wywalili to z tabeli ;/ jedyne co to widac takie oznaczenie w szczegolach kombinacji. i taki screen dla ceny '0' bysmy prosili bo z tego co widze za bardzo sie nie dogadamy, my o konretach @Karolina o cenach ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 29, 2015 Author Share Posted April 29, 2015 (edited) Dołączam screeny i mam nadzieję, że wniesie to jakiś konkret do mojej wypowiedzi i ,że o to chodzi Pozdrawiam Edited April 29, 2015 by Karolina_90 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumibear Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Dołączam screeny i mam nadzieję, że wniesie to jakiś konkret do mojej wypowiedzi i ,że o to chodzi Pozdrawiam Prawie o to chodziło. Tak jak pisał @design4VIP musisz jeszcze kliknąć edycję tej kombinacji, która ma być domyślna i tego screena załączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 29, 2015 Author Share Posted April 29, 2015 (edited) ok ok, dołączam Edited April 29, 2015 by Karolina_90 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 (edited) a pokaz jeszcze kombinacje, ktora "zglasza sie" w karcie produtktu. wydaje mi sie, ze chodzi tutaj o (nie)przypisanie zdjec, ale chcialbym to potwierdzic. Edited April 29, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted April 29, 2015 Author Share Posted April 29, 2015 (edited) Raczej nie, zdjęcia się wyświetlają dobrze, przypisane do odpowiedniego produktu i ceny. Dlatego myślę, że problem leży gdzieś indziej niż w podstawowych ustawieniach. Bo tylko po wejściu na kategorię "MAT" wyświetla się inaczej Edited April 29, 2015 by Karolina_90 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karolina_90 Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 I co nikt nie ma pomysłu gdzie mogę szukać przyczyny? ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 (edited) a sprawdzales na domyslnym szablonie bez modyfikacji czy masz tak samo wysweitlane? jakie pliki masz nadpisane w /override? Edited May 5, 2015 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 ustawienia masz jak najbarrdziej ok to wina szablonu wszedlem na twoja strone i widze, ze menu wyswietla cene najnizsza mozliwa - tak jak powinno byc niestety listing produktow pobiera cene najwyzsza nie znam sie na wersji 1.5 wiec cie nie pomoge wiecej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 ustawienia masz jak najbarrdziej ok to wina szablonu no ja tutaj bym nei byl taki pewny... dlatego tez pytalem o overide. to mzoe byc tez wina kontrolera Product, ktory pobiera bledna cene przez getPrice() w menu to inne zapytanie w listingu to inne zapytanie funkcji.... tak "na pewno" nie stawialbym na szablon ale warrto sprawdzic na defaultowym - to pokaze winowajce Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 ale jakby to byl overdrive controlera to menu wyświetlałoby tez cene najwyzsza czyż nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts