kristosz Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak moge skonfigurować smtp mając hosting i domene w kei.pl ? Kombinuje i kombinuje i nie moge tego ustawić, co tam trzeba wpisać? Mam subdomene przykładowo : subdomena.domena.com.pl oraz poczte [email protected] Nie jestem ekspertem także jakby ktoś by mi w miare łopatologicznie podpowiedział co tam dokładnie wpisać to byłoby super. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 co too tak ostatnio wszyscy maja problem z ustawieniem maila ...? w ustawieniach smpt mozesz wpisac dowolnego maila ktorego masz zalozonego gdziekolwiek - ustawienia wystarczy przepisac z Faq lub meila aktywujacego danego uslugodawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kristosz Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Tu właśnie chodzi o to że bedzie musiała to być poczta z domeny czyli założona na kei.pl ( nie moj sklep) , próbowalem juz to zrobic według ich faq odnośnie programów pocztowych i nic. Prosze jakby ktoś był w stanie pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Jacekalex Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 W ustawieniach SMTP zamiast funkcji mail() użyj SMTP - port 465 SSL albo 587 TLS, użytkownik, hasło i serwer tak samo, jak przy każdym kliencie pocztowym. Musisz tylko uważać, żeby się maile zgadzały w ustawieniach SMTP i i w ustawieniach administracyjnych, wiele serwerów pocztowych ma specjalny filtr, który powoduje, ze odrzuci maila, kiedy adres nadawcy jest inny niż należący do użytkownika, który się loguje loginem i hasłem. W takim przypadku próba wysłania skończy się w Postfixie (najpopularniejszy serwer SMTP), przkładowo takim komunikatem: <~* 453 4.7.1 <[email protected]>: Sender address rejected: not owned by user [email protected] W ogóle, jak coś "nie działa" to dobrze byłoby przytoczyć np kod odpowiedzi SMTP serwera, albo kawałek logu. Z resztą pomoc na Keiu powinna pomoc, w końcu mają dostęp do logów na żywo, a kasę biorą chyba nie za wystawienie faktury. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kristosz
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak moge skonfigurować smtp mając hosting i domene w kei.pl ?
Kombinuje i kombinuje i nie moge tego ustawić, co tam trzeba wpisać?
Mam subdomene przykładowo : subdomena.domena.com.pl oraz
poczte [email protected]
Nie jestem ekspertem także jakby ktoś by mi w miare łopatologicznie podpowiedział co tam dokładnie wpisać to byłoby super. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
3 answers to this question
Recommended Posts