[email protected] Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 (edited) Witam, Mam problem z wyświetlaniem produktów z kazdej kategorii paska( czyli promocje, nowosci itd.) Instaluje sklep na home. pl Obraz w załączeniu. NAwet po kliknieciu na poszczególna kategorię nie odnosci mnie do nich. Proszę o pomoc . Edited April 26, 2015 by [email protected] (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Dodam , ze po wejsciu w asortyment wyzej wymienione kategorie wyswietlają sie poprawnie w lewej kolumie tak wiec mniemam ze produkty dodawane są właściwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Standardowo na home są popularne, promocje i najczęściej kupowane, ty to masz w innej kolejności plus dodatkowy blok. Na próbę odhacz blok nowości i ustaw kolejność jak w standardzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Robiłam juz to niestety nie działa. Sadzę ze jest problem w odnoszeniu poniewaz jak najadę mysza np. na nowości to podswietla mi sie zupełnie inny link niż w porzednim sklepie w tej samej wersji. Zobacz proszę na dole PrtSc. Tak jakby brakowało częsci linka. Jeśli coś pomoże to link do sklepu http://serwer1591709.home.pl/ . Sprawdzałam również podczepienia modułów i wszystko jest dokładnie tak samo jak w poprzednim sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Dodatkowo odinstalowywałam i instalowałam na nowo wymienione moduły, czyściłam przeglądarkę i nadal nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 W konsoli są błędy js ponieważ jest to hosting home.pl to już samo z siebie mówi ze należy spodziewać się błędów. Być może nie wszystkie htaccessy były poprawnie zmienione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Niestety nie jestem informatykiem i trzeba do mnie łopatologicznie. Głupie pytanie ale co są to htaccessy? Dodam moe ze sklep był stawiany od początku na home.pl bez kopiowania pików. Rzeczywiście sklep od poczatku miał błedy ale podpierając sie forum udało mi sie je wyeliminować. Pozostał niestety ten, ale jest kluczowy dla dziłania sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Widzę że sklep nie ma rozjechanej grafiki, na home standardowo jest tak że należy zmienić w plikach htaccess Filesmatch na Files, w innym wypadku pewne elementy się nie wczytują jak należy więc zaczął bym od tego. Dodatkowo możesz włączyć tryb debugowania może się coś więcej pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Zaraz spróbuję, dziwne jest rónież to ,gdy włączę edycję na żywo to wszystko jest , produkty wyswietlają sie normalnie. Może to też jakaś podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Ogólnie stawianie presty na home to strzał w stopę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Teraz to już wiem, ale miałam sklep oparty na prescie 1.4 i działał bez zarzutu. A co polecasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Spróbuj zrobić to, o czym pisał kolego endriu107 Ja osobiście chwalę sobię hekko lub linuxpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Witam, A wieć tak tryb debugowania nic nie zmienił. Wczesniej gdy miałam zupełnie rozjechaną strone podmieniłam htaccess modułów i tematów pomogło. przykład "#<FilesMatch "\.tpl$">#Deny from all #</FilesMatch>. czy jeszcze gdzies mam zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Teraz zauważyłem że są złe ścieżki do tych plików, zamiast prowadzić od domeny prowadzą od katalogu szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 (edited) Własnie własnie a pisałam o tym ze nie ma środka ścieżki I co począć z tym fantem????? Edited April 27, 2015 by [email protected] (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 TRzeba ustalić dlaczego tak są te ścieżki więc plik htacces plik header, regeneracja linków itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 Więc poszłam za radą i zainstalowałam sklep na linuxpl. wszytko od reki jest ok. Było dużo szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 I na pewno będziesz mieć mniej problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 [email protected] Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 Juz zauażyłam ze jest lepiej i strona chodzi szybciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
[email protected]
Witam,
Mam problem z wyświetlaniem produktów z kazdej kategorii paska( czyli promocje, nowosci itd.) Instaluje sklep na home. pl
Obraz w załączeniu. NAwet po kliknieciu na poszczególna kategorię nie odnosci mnie do nich. Proszę o pomoc .
Edited by [email protected] (see edit history)
18 answers to this question
Recommended Posts