Przemek55555 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Witam Jak sprawić aby opis w kategorii wyświetlał się cały bo po dodaniu obcina go i pod spodem jest przycisk wiecej? presta 1.6.0.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McAronik Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 (edited) Z Twojego opisu wynika że chodzi Ci o opis kategorii a nie nazwę. Wczoraj zmieniałem długość nazwy ale robi się to podobnie. Znajdź plik Themes/nazwa_templatki/category.tpl Poszukaj: <p class="cat_desc clearfix" id="category_description_short">{$category->description|truncate:480} Obcina do 480 znaków (do pełnych wyrazów). Zwiększyć ile potrzebujesz - sprawdzać jak wygląda. Edited April 25, 2015 by McAronik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted April 25, 2015 Author Share Posted April 25, 2015 Z Twojego opisu wynika że chodzi Ci o opis kategorii a nie nazwę. Wczoraj zmieniałem długość nazwy ale robi się to podobnie. Znajdź plik Themes/nazwa_templatki/category.tpl Poszukaj: <p class="cat_desc clearfix" id="category_description_short">{$category->description|truncate:480} Obcina do 480 znaków (do pełnych wyrazów). Zwiększyć ile potrzebujesz - sprawdzać jak wygląda. Tak o ten opis w panelu administracyjnym , niestety jedyne truncate ,które znalazłem to te i jak widac zwiększyłem na 800 ale opis dalej obcięty i przycisk wiecej jest/. <h5><a class="subcategory-name" href="{$link->getCategoryLink($subcategory.id_category, $subcategory.link_rewrite)|escape:'html':'UTF-8'}">{$subcategory.name|truncate:25:'...'|escape:'html':'UTF-8'|truncate:800}</a></h5> Link to comment Share on other sites More sharing options...
McAronik Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Napisz jeszcze raz. W którym miejscu wyswietlasz opis. Admin czy Sklep i gdzie dokladnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted April 25, 2015 Author Share Posted April 25, 2015 Normalnie w kategorii w sklepie jest nie pełny i poniżej przycisk więcej i po jego kliknięciu sie cały opis pojawia a ja chce aby od razu po wejściu kategorie był cały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McAronik Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Normalnie w kategorii w sklepie jest nie pełny i poniżej przycisk więcej i po jego kliknięciu sie cały opis pojawia a ja chce aby od razu po wejściu kategorie był cały. Daj link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted April 26, 2015 Author Share Posted April 26, 2015 Chodzi mi o ten opis który jest tutaj http://s1.zrzut.pl/2mzMFPe.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek55555 Posted April 30, 2015 Author Share Posted April 30, 2015 nikt nic nie wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Nikt nie wie o co Ci chodzi piszesz o opisie i że jest przycisk więcej, a wstawiasz zdjęcie na którym nic takiego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts