Suparici Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Salutare, Am gazduire VPS pentru 4 magazine prestashop de nisa cu putini vizitatori pe zi si doresc sa le ofer viteza maxima, dar ma lovesc de problema cu server response time care difera intre 0.6s si 2s in functie de site. Banuiesc ca problema ar fi pe la Mysql, cu cat am e mai incarcata baza de date si am mai multe module activate, cu atat merge mai greu, cel putin asa am impresia. La VPS am urmatoarea configuratie: Apache 2.2 PHP 5.4 MySQL 5.5 Nginx Plugin Credeti ca daca as trece la Apache 2.4, PHP 5.5, MySQL 5.6 s-ar imbunatati simtitor performantele? Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 prestashop este optimizat pentru apache multe module in ngnix ne configurat corespunzator, nici nu se instaleaza eu propun apache, php opcache, etc si configurari la apache zlib gzip etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suparici Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 Multumesc pentru raspuns. Apache este si acuma, ngnix este ceva plugin instalat de cei de la hosting in dorinta de a imbunatati performantele. Ma gandeam la un upgrade de la apache 2,2, php 5.4 si mysql 5,5 la apache 2.4, php 5,5 si mysql 5.6 dar nu stiu care ar fi riscurile sa dau totul peste cap si daca se va simti un plus de performanta? Sau daca sunt alte posibilitati ca sa imbunatatesc performatele, le-as incerca si pe acelea. Cea mai mare problema mi se pare a fi cea cu server response time (First Byte Time) SERVER INFORMATIONServer information Linux #1 SMP Tue Sep 9 21:36:05 UTC 2014 x86_64 Server software version Apache PHP version 5.4.34 Memory limit 256M Max execution time 500 DATABASE INFORMATIONMySQL version 5.5.42-cll Am atasat cateva imagini cu testele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts