kristosz Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) Witam, wiem że można szablony maili zmodyfikować albo w katalogu presty w folderze mail albo w backoffice w tłumaczeniach, tylko zastanawia mnie czemu jest wersja html i txt ? Czy w takim razie musze obydwie modyfikować? Edited April 22, 2015 by kristosz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 W ustawieniach emaili masz do wyboru jaka wersje chcesz wysyłać, html txt czy obie. Niektórych emaili nie radzę zmieniać z poziomu tłumaczeń sklepu ponieważ po zapisaniu nie będą działać poprawnie tak ma np. szablon potwierdzający zamówienie order-conf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 tu jeszcze dopowiem odnosnie rozszerzen maili. raczej staraj sie wysylac (co za tym idzie modyfikowac) obydwie wersje. np. programy pocztowe na urzadzeniach mobilnych sciagaja tylko wetsje txt i po potwierdzeniu mozna ja zonbaczyc w html. to bardzo przydatna opcja dla kupujacych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kristosz Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Czyli najlepiej żeby nic nie popsuć, to w katalogu mail wyedytować pliki zarówno html i txt za pomocą np. Notepada i zmienić tylko te linijki ktore mnie interesuja i koniec kropka, wszystko powinno hulać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Tak, tylko niektóre szablony posiadają drugi folder z szablonami emaili w katalogu szablonu (brzmi to jak masło maślane ) Mam na myśli że jeśli w themes/nazwa-szablonu/ jest katalog mails to powinieneś tłumaczyć tam te pliki emaili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kristosz Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 (edited) Dziękuje bardzo, pozdrawiam. Edited April 23, 2015 by kristosz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukash4 Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 (edited) Rownież dziekuję- zabieram się do modyfikacji... Edited May 20, 2015 by lukash4 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kristosz
Witam, wiem że można szablony maili zmodyfikować albo w katalogu presty w folderze mail albo w backoffice w tłumaczeniach, tylko zastanawia mnie czemu jest wersja html i txt ? Czy w takim razie musze obydwie modyfikować?
Edited by kristosz (see edit history)Link to comment
6 answers to this question
Recommended Posts