cadron Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Cześć chciałbym dodać nowe pole obowiązkowe Akceptuje treść regulaminu sklepu internetowego, mam już pole o ochronie danych osobowych więc nie mogę tego przerobić. presta 1.6.0.8 Zastanawiam się również w jaki sposób mogę dodać komunikat na końcu rejestracji" Na Twój mail została wysłana informacja o zarejestrowanym koncie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Akceptacja regulaminu sklepu jest obowiązkowa przy składaniu każdego zamówienia, jeśli ją aktywowałeś w Preferencje -> Zamówienia. Także przy zakładaniu konta jest to zbędny dodatkowy wihajster. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rmx333 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Witam, zgodnie z Polskim prawem użytkownik podczas rejestracji musi zaznaczyć pola regulaminu oraz przetwarzania danych. To że podczas składania zamówienia jest pole akceptacji regulaminu nie ma nic do rzeczy. Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak dodać takie pola przy rejestracji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Jesteś w błędzie Klient podczas rejestracji musi wyrazić zgodę na to w czym bierze udział więc w tym przypadku na przetwarzanie danych osobowych, regulamin tutaj nie jest zazwyczaj wymagany. Akurat podczas składania zamówienia klient musi zostać poinformowany o prawach, obowiązkach i ewentualnych zasadach - takie informacje umieszcza się przeważnie w regulaminie. W większości sklepów przy rejestracji wystarczy aktywować moduł Blok Ochrona Danych Osobowych i go skonfigurować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts