pablo_pj Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Dzień Dobry!Nie działają mi buttony "+" i "-" na karcie produktu.Może to jest związane z błędem, który widać w Firebugu?Adres sklepu http://www.sklepsezon.com.pl/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 (edited) zauwaz, ze tez nie dziala powiekszanie zdjecia. to wskazuje ewidentnie na blad w skrypcie. szukaj bledu w pliku ./szablon/js/product.js tez brakuje czegos do analitycsa, nie ma funkcji GoogleAnalyticEnhancedECommerce tutaj czegos brakuje. Edited April 13, 2015 by design4VIP (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Niestety specem od JS nie jestem, więc nadal proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Hmm sprawdź co dzieje się gdy wyłączysz ten kod. Dodaj testowo: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script> Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 krzysiuus - jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Wyłącz ten moduł od google analytics i sprawdź czy problem występuje. Jeżeli nie występuje winny jest wyżej wymieniony moduł. Spróbuj ponownie go włączyć i w kodzie swojego szablonu ten zapis: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"> przenieś wyżej nad kod: <script type="text/javascript" async="" src="http://www.google-analytics.com/plugins/ua/ec.js"> <script async="" src="//www.google-analytics.com/analytics.js"> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Google analitycs nie ładuje: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script> To mi wygląda na czyjąś ręczną radosną twórczość. Ten skrypt jest zakomentowany w nagłówku: <!--<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>--> Czyli dodawanie skryptów metodą prób i błędów, a zostały tylko błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 krzysiuus - takiego czegoś nie mam w szablonie. Yabber - a to nie działa takie komentowanie? Usunąłem jquery 1.9 zostawiłem 1.10 Po w/w zabiegach nadal nic nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Bibliotekę jQuery presta ma w swoich toolsach i ładuje ją sobie sama, więc nie należy jej ładować z żadnych zewnętrznych serwerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 To jest ten szablon http://demo.prestadesign.dk/bikecycle/en/, tylko coś chyba nie poszło podczas instalacji. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 instalacja raczej poszla jak najbardzije porpawnie, jak juz pisalem wczensiej, skup sie na modulach powiazanych z google analitics. masz zaimplementowany skrypt, ktopremu brakuje zmiennej i on sie wysypuje, co za tym idzie blokuje wszystkie kolejne skrypty na stornie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 To jest ten szablon http://demo.prestadesign.dk/bikecycle/en/, tylko coś chyba nie poszło podczas instalacji. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Przecież to standardowy default-bootstrap z jakimś tylko żółtkiem pod headerem. Taki "nowy" szablon uzyskasz zmianą jednego wpisu w css. I po co ci to instalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 design4VIP - wczoraj odinstalowałem google analytics i wkleiłem kod na sztywno.Buttony nadal nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 ale ja u ciebie nie widze w zrodle strony w ogole sekcji javascript. pliki css sa ale js brak. sprawdz w hader.tpl czy pod <meta.... <link.... masz sekcje CSS oraz przede wszystkim, pod nia: {if isset($js_defer) && !$js_defer && isset($js_files) && isset($js_def)} {$js_def} {foreach from=$js_files item=js_uri} <script type="text/javascript" src="{$js_uri|escape:'html':'UTF-8'}"></script> {/foreach} {/if} bo tego mi na twojej stornie brakuje. i tak w ogole skad ci sie wzielo implementowanie jQuery? jeszcze bezposrednio z 'apis'? takich rzeczy sie nie robi, kazda wersja powinna korzystac ze swojej wbudowanej biblioteki, ktora powinna byc wczytana wlasnie przez powyszy kod. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 design4VIP - jesteś genialny . Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 moj blad, bo wczeniej nie popatrzylem w zrodlo. skupilem sie tylko na konsoli i nie zauwazylem, ze w ogole u ciebie nie ma plikow skryptowych to bylo pierwsze co rzucilo mi sie w oczy w zrodle. przywrociles i pomoglo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo_pj Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 Chyba nie cieszyłbym się, gdyby nie pomogło. Z resztą sam sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Chyba nie cieszyłbym się, gdyby nie pomogło. Z resztą sam sprawdź. nie chce mi sie i nie mam za bardzo czasu na sprawdzenia, jak dziala to ciesze sie, ze pomoglem tylko mi glupio, ze nie zagladnalem w zrodlo wczesniej ale to przyklad dla innych. podajac linka do konretnego sklepu z problemami o wiele szybciej da sie rozwiazac bledy zrodlo strony prawde ci powie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts