feronek Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Hej, mam problem. Kiedy jestem na stronie swojego serwisu i chcę sprawdzić css (Firebugiem w FF lub Narzędziami dla developerów w Chromie), to w ścieżce css pojawia mi się nie konkretna nazwa pliku css (np. globa.css) tylko ścieżka internetowa. Wiem, że to nie jest problem przeglądarki tylko Presty - gdzieś się to ustawia. Ktoś wie jak to zmienić? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 ale co sie dokladnie wysweitla? szkaczki, krzeczki? paredziesiat literek i cyferek z rozszezeniem .css? jak tak to wylacz CCC w zaawansowane > wydajnosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Niee, chodzi o to, że jak masz panel Narzędzi dla developerów w Chromie (zakładka: Elements) to po prawej stronie masz css i w nim masz możliwośc sprawdzenia w którym pliku masz daną klasę lub id (i ich ustawienia). Zwykle to wygląda np. tak: global.css, a u mnie to wygląda tak zmówienie i jak na to najeższem to pojawia się http://nazwadomeny.pl/zamowienie?step=3 - czyli odniesienie jest do serwisu (frontend) a nie do pliku. Jak to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 to raczej nie ustawienia presta tylko twojej przegladarki. 'elements' powinien zwrocic ostatni czlon friendly i plik. sprawdz jeszcze na firebugu FF czy bedzie to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Kurcze, no piszę przecież, że tak samo jest z FF i w Chromie "(Firebugiem w FF lub Narzędziami dla developerów w Chromie)" - gdyby tak nie było, to bym wiedziała, że chodzi o przeglądarkę, a tak śmiem jednak przypuszczać, że chodzi o ustawienia Presty - tylko nie wiem które :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 no to nie wiem, pracuje z presta juz lata i niemialem z tym problemu.... moze wylacz przyjazne linki? nie wiem. podaj adres sklepu moze bedzie prosciej jak to zoabcze. mzoe cos nei tak zrozumialem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts