EwaG Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Witam, posiadam sklep w formie kopii zapasowej, który kiedyś świetnie funkcjonował na home.pl. Działalność zawiesiłam jakiś czas temu, hosting wygasł. Teraz chciałabym go włączyć na nazwa.pl, tam wykupiłam serwer. Niestety nie uzyskałam pomocy od osób odpowiedzialnych za hosting. Ponieważ leży to w moim zakresie, czy mógłby mi ktoś pomóc? Z góry bardzo dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Posiadasz pełna kopie czyli wszystkie pliki i kopie bazy danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 1. Pliki kopiujesz na nowy serwer przez ftp. 2. Tworzysz nową bazę danych której dane wpisujesz w pliku config/settings.inc 3. Importujesz stary plik bazy danych do wcześniej założonej - pustej patrz pkt 2. 4. Logujesz się do panelu admina. Domena podpięta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EwaG Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak domena jest podpięta, pliki już skopiowałam na nowy serwer. Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie znajdę config/settings.inc Link to comment Share on other sites More sharing options...
EwaG Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Posiadam pełną kopię zapasową, którą robiłam regularnie gdy prowadziłam sklep, ponoć to wystarczy do odtworzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Tak to wystarczy, a więc w głównym katalogu sklepu masz folder config a w nim plik setting.inc.php w nim podajesz dane dostępowe do bazy danych. Do nowo utworzonej bazy importujesz swoja starą bazę, w tabeli ps_shop_url zmieniasz nazwę domeny jeśli nie jest taka sama jak poprzednio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EwaG Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Niestety nie potrafię sobie poradzić muszę skorzystać z pomocy specjalisty na miejscu okolice Legnicy. Dziękuję za podjęcie próby :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Takie prace można również wykonać zdalnie, więc jeśli nie znajdzie Pani specjalisty to zapraszam do kontaktu na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts