conqueror Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Merhaba arkadaşlar. Prestashop sürüm 1.6 olan sistemimizde müşterinin adres ekleme alanında sorun var ama çözemedim. Lokasyonda sistem şu şekilde. Anadolu ve Avrupa olarak bölge altında İller (Country) İlçeler (State) şeklindedir. Adres formatı bütün ülke durumunda aynıdır. adress.tpl dosyasında herhangi bir güncelleme yapılmadı. Varsayılan dosyayı da denedim olmadı. Problem ne olabilir arkadaşlar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Bu tip durumları incelemeden tahmin etmek zor..admin panelde tpl dosyalarında ne yapıldı bilemeyiz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Admin paneldeki dosyalarda herhangi bir değişiklik olmadı ama o kısmı da kontrol etmek için varsayılan admin temasını deneyeceğim birazdan. Onu denememiştim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 Denedim malesef yine aynı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 4, 2015 Author Share Posted April 4, 2015 İller ve ilçeler durumuyla alakalı olabilir mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 @ŞahinYıldız sizin iller ve ilçeler konusundaki işlemleri uygulamıştım. Sql de sadece veriler değişti. Muhtemel template dosyalarında bir sıkıntı var gibi ama temiz temayı da denedim sonuç yine aynı. Tahminleri olan arkadaşlar yok mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Admin paneldeki dosyalarda herhangi bir değişiklik olmadı ama o kısmı da kontrol etmek için varsayılan admin temasını deneyeceğim birazdan. Onu denememiştim. Son yazdığınızda görüyoruz ki değiştirmedik alan kalmamış...hata almanız normal...yüklenen verilerde dil ID numarası ile sitedeki türkçe dil ID numaraları tutması gerekir.... Kullanılan veriler tüm sürümlerde sorunsuz çalışır, en son uyguladığım site aşağıdadır...inceleyebilirsiniz... http://www.ennalbur.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Sistem olarak sadece farklı işlem iller ve ilçeler işlemini uyguladım. Onun dışında templatelerde özelleştirme olmadı. Dediğiniz gibi dil idlerini kontrol edeceğim şimdi de. Teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conqueror Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Türkçe dil id si: 2 Girilen ülke (şehir olarak) onların dil id si 2. Problem sadece müşteri panele giriş yaptığında yeni adres eklemede. Şu an üye olurken adreste oluşturma kısmını zorunlu tuttuk problem yok. Ama adresi sonradan müşteri hesabına giriş yaptıktan sonra eklemek istese problem orda çıkıyor. Normalde adres eklenebiliyor sorun yok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts