kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Witam, potrzebuję dodać indeks w którym umieszczę opis danej kombinacji atrybutów. Gdzie mogę zmienić ilość znaków jakich mogę użyć. W tym momencie mam ograniczenie i wyskakuje mi komunikat Property Combination->reference length (42) must be between 0 and 32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Po pierwsze musisz opanować: http://doc.prestashop.com/display/PS16/Overriding+default+behaviors Po drugie stworzyć ścieżkę w katalogu override/classess/Product.php i dodać w nim wartość, która nadpisze oryginalną wartość z katalogu classess/Product.php Wspomniana wartość, której szukasz to: 'reference' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isReference', 'size' => 32), Jak się łatwo domyśleć 32 to ilość dozwolonych znaków w polu indeksu. Z linku do dokumentacji dowiesz się co powinien zawierać plik, aby to "nadpisanie" działało. Edited April 3, 2015 by MichałM (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 A możesz łatwiej, bo nie za bardzo znam się na kodowaniu. Czy nie mogę po prostu w pliku product.php zmienić tych wartości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Zmiana samej walidacji nic nie da, bo pole to ma w bazie danych 32 znaki: reference varchar(32) Czyli oprócz walidacji trzeba zmodyfikować tabelę bazy PREFIX_product. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Zmienić bezpośrednio w product.php zawsze możesz, ale jak zaktualizujesz sobie sklep do nowszej wersji to Twoje zmiany pójdą do lasu Zmiana samej walidacji nic nie da, bo pole to ma w bazie danych 32 znaki:reference varchar(32) Czyli oprócz walidacji trzeba zmodyfikować tabelę bazy PREFIX_product. Masz rację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamilmaszczyk
Witam,
potrzebuję dodać indeks w którym umieszczę opis danej kombinacji atrybutów.
Gdzie mogę zmienić ilość znaków jakich mogę użyć.
W tym momencie mam ograniczenie i wyskakuje mi komunikat
Property Combination->reference length (42) must be between 0 and 32
4 answers to this question
Recommended Posts