kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Mam następujące ustawienia atrybutów Ilość Oznaczenie Otulina K-Flex ST - Średnica - 10, Grubość - 6 Otulina K-Flex ST - Średnica - 8, Grubość - 6 Otulina K-Flex ST - Średnica - 8, Grubość - 9 Czy jest możliwe takie ustawienie wyświetlania na stronie http://kflex.maszczyk.com.pl/otulina-zwykla/8-otulina-k-flex-st.html#/27-srednica-10/29-grubosc-9 aby najpierw wybrać średnicę a potem z dostępnych grubość W tym momencie można ustawić grobość 9 średnica 10 a taka kombinacja jest w danym momencie niedostępna i nie chcę aby się wyświetlała Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 to oodwieczne pytanie niestety bez dosc sporych kombinacji w kontolrach atrubutu za wiel sie nie zdziala w tej kwestii. kiedys mialem sie brac za modul umiozliwiajacy taki wybor ale jakos zawsze brakuje czasu ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Katalog -> Atrybuty produktu Zmień pozycję atrybutu "Średnica" - przesuń do góry nad grubość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Katalog -> Atrybuty produktu Zmień pozycję atrybutu "Średnica" - przesuń do góry nad grubość. Nie do końca działa dalej można wybrać coś czego nie ma na stanie http://kflex.maszczyk.com.pl/otulina-zwykla/8-otulina-k-flex-st.html#/27-srednica-10/29-grubosc-9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Nie do końca działa dalej można wybrać coś czego nie ma na stanie http://kflex.maszczyk.com.pl/otulina-zwykla/8-otulina-k-flex-st.html#/27-srednica-10/29-grubosc-9 Ale w czym to przeszkadza? Jest info "Produkt nie jest dostępny w wybranym modelu. Proszę wybrać inny." Znika koszyk, znika pole wyboru ilości. Jak nie chcesz wyświetlać danej kombinacji, to ją po prostu skasuj w produkcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Właśnie chodzi o to że kombinacji 10/9 nie mam w produkcie. Mam inne powiązane z tymi cyframi i dlatego jest problem. Super było by gdyby najpierw wybrać dostępne średnice a następnie dostępne grubości ale tylko z tych które są przypisane do danej średnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Czyli masz źle skonfigurowane kombinacje atrybutów w produkcie. Muszą być tylko i wyłącznie pary atrybutów, a ty masz pewnie też pojedyńcze atrybuty bez par. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kamilmaszczyk Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 (edited) Mam tak skonfigurowane atrybuty Atrybut - wartość pary Wpływ na cenę Wpływ na wagęGrubość - 6, Średnica - 10 1,00 zł 0.000000kg Grubość - 6, Średnica - 8 5,00 zł 0.000000kg Grubość - 9, Średnica - 8 12,00 zł 0.000000kg Edited April 3, 2015 by kamilmaszczyk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Jest wszystko OK. Po prostu dla 4 możliwych kombinacji masz 3 dostępne. Ale to musi tak być, gdyż nie wiadomo w co pierwsze zacznie pstrykać klient, w grubość, czy w średnicę, a musi widzieć wszystkie bo 3 kombinacje są aktywne. Można by umodzić js, że na początku klient widzi tylko jeden atrybut i jak pstryknie wybór to odsłania mu się drugi już tylko aktywny. Ale to taka sztuka dla sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Można by umodzić js, że na początku klient widzi tylko jeden atrybut i jak pstryknie wybór to odsłania mu się drugi już tylko aktywny. Ale to taka sztuka dla sztuki. no, sztuka to na pewno. zycze powodzenia w takim "umodzeniu", nie zapomnij, ze kombinacje to kombinacje a nie pojedyncze atrybuty i tutaj ciezko bedzie takie "umodzenie" wykonac. juz to przerabialem swojego czasu i jak pisalem, mialem pod to robic modul, ale koniec koncow cena klienta wystraszyla i temat sie zakonczyl. mialem tak czy tak zzrobic taka kontrybucje, bo widze zapotrzebowanie na tego typu modul ale brakuje mi czasu ;/ na pewno bez modyfikacji kontrolera glownego sie nie obejdzie. zbyt ogolne jest zapytanie do abzy danych zeby wyluskac pojedyncze atrybuty i dac mozliwosc uzupelnianai tyko dostepnych krokowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamilmaszczyk
Mam następujące ustawienia atrybutów
Ilość Oznaczenie Otulina K-Flex ST - Średnica - 10, Grubość - 6 Otulina K-Flex ST - Średnica - 8, Grubość - 6 Otulina K-Flex ST - Średnica - 8, Grubość - 9Czy jest możliwe takie ustawienie wyświetlania na stronie
http://kflex.maszczyk.com.pl/otulina-zwykla/8-otulina-k-flex-st.html#/27-srednica-10/29-grubosc-9
aby najpierw wybrać średnicę a potem z dostępnych grubość
W tym momencie można ustawić grobość 9 średnica 10 a taka kombinacja jest w danym momencie niedostępna i nie chcę aby się wyświetlała
9 answers to this question
Recommended Posts