adamrz Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Witam Podpowiedzcie mi jak mogę zmienić ustawienia aby przy prezentacji produktu pojawiała się również informacja o indeksie (pomiędzy nazwą a przyciskami). Bez klikanie w więcej informacji czy szybki podgląd. Edited April 3, 2015 by adamrz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 korni Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 gdzie ta prezentacja produktu? w listingu? Na karcie produktu masz linijkę: {$product->reference|escape:'htmlall':'UTF-8'} , tylko nie pamiętam czy przy listingu jest pobierana pełna tabela z info o produkcje. Jeżeli jest, to tylko musisz się odwołać do zmiennej przetrzymującej indeks i ją wywołać. Jeżeli nie ma, to gorsza sprawa, ponieważ w php trzeba najpierw stworzyć zmienną i przypisać do niej wartość z bazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adamrz Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Tak przy listingu. Znalazłem ścieżkę ale nie znam php, żeby samemu coś dopisać. Będę wdzięczy za kod, który zrobię ctrl+c ctrlv Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 korni Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Nie podam Ci dokładnego kodu, ponieważ korzystam z presty 1.5, trochę już leciwej, więc kod może się różnić. Włącz sobie w BO konsole debugowania i otwórz w FO kategorię. Wyskoczy Ci dodatkowe okno z pobranymi zmiennymi i ich wartościami, dzięki czemu będziesz mógł i wiedział jak się odwołać do niej. W preście 1.5 w listingu, znajduje się zmienna $products->reference, więc prawdopodobnie w nowszych również ona jest. Jeżeli jest, to nie dopisujesz tego w pliku php, ale w tpl, tj. bezpośrednio w szablonie. W pliku odpowiedzialnym za wyświetlenie produktów w kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 W product-list.tpl po prostu dajesz: {$product.reference|escape:'htmlall':'UTF-8'} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adamrz Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 Coś więcej gdzie to wstawić ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Kod, który ci podałem wstawiasz w product-list.tpl, a od Ciebie zależy w którym konkretnie miejscu chcesz. Jeśli info z pierwszego postu jest aktualne: pojawiała się również informacja o indeksie (pomiędzy nazwą a przyciskami). Bez klikanie w więcej informacji czy szybki podgląd. To możesz go wkleić np. pod: <h5 itemprop="name"> {if isset($product.pack_quantity) && $product.pack_quantity}{$product.pack_quantity|intval|cat:' x '}{/if} <a class="product-name" href="{$product.link|escape:'html':'UTF-8'}" title="{$product.name|escape:'html':'UTF-8'}" itemprop="url" > {$product.name|truncate:45:'...'|escape:'html':'UTF-8'} </a> </h5> Edited April 3, 2015 by MichałM (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adamrz Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Gitara o to chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adamrz
Witam
Podpowiedzcie mi jak mogę zmienić ustawienia aby przy prezentacji produktu pojawiała się również informacja o indeksie (pomiędzy nazwą a przyciskami).
Bez klikanie w więcej informacji czy szybki podgląd.
Edited by adamrz (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts