adamrz Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Witam ponownie Podpowiedzcie mi czy da się jakoś ustawić preste aby automatycznie pobierała aktualny kurs Dolara z MBANK'u i względem niego aktualizowała ceny. Ostatecznie skorzystam z modułu aktualizacji kursów z nbp Ceny dla klienta mają być podawane w złotówkach. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Czemu akurat z Mbanku? Oficjalny kurs podaje NBP. W prestę wbudowany jest aktualizator kursu walut, można też skorzystać z dodatkowego modułu: http://addonspresta.com/pl/darmowe-moduly/44-nbp-aktualizer-aktualizacja-kursow-walut-z-nbp.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adamrz Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 Ale ten wbudowany nie aktualizuje się automatycznie i nie wiem jaki to jest kurs z jakiej tabeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Bo musisz go dodać do zadań CRON. Tam w zakładce Lokalizacja -> Waluty jest to opisane, jak działa automatyczna aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adamrz Posted April 2, 2015 Author Share Posted April 2, 2015 OK i na podstawie tego linku zasysa mi średni kurs z tabeli NBP. A ten link wklejam jako nowe zadanie w MODUŁY/Menedżer zadań Cron? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MichałM Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adamrz
Witam ponownie
Podpowiedzcie mi czy da się jakoś ustawić preste aby automatycznie pobierała aktualny kurs Dolara z MBANK'u i względem niego aktualizowała ceny. Ostatecznie skorzystam z modułu aktualizacji kursów z nbp
Ceny dla klienta mają być podawane w złotówkach.
Dzięki
5 answers to this question
Recommended Posts