imogen Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Może poradzicie coś na mój problem.. Otóż.. mam włączoną siatkę produktów.. to proste ... każdy produkt ma cechę grubość w karcie produktu .. to jasne,, Problem: Jak umieścić tą cechę aby była widoczna na siatce produktów (kategorii) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) pytanie czy propukt w liscie produktow ma przekazana zmienna cechy (cech). jezlei tak, to kwestia dodania foreach (bo jak bedzie to raczej przekazana jako array(), dodanie tego w odopowiednim miejscu product-list.tpl i ostylowanie. jezeli neie ma zmiennej cech (featured) to juz tylko edycja kontrolera Product:: i albo dodanie nowej funkcji i przekazanie do listy odpowiednich zmiennych albo edycja ogolnie getProducts() i... przekazanie odpowiednich zmiennich i powrot do pierwszego akapitu innym rozwiazaniem, zeby nie grzebac sie w kontrolerach moze byc napisanie odpowiedniego modulu, tutaj w jego kontrolerze powyciagac zmienne cech i przekazac do hook, mieszczonego w danej siatce (produkcie) listy produktow. mysle, ze to byloby chyba najprostsze rozwiazanie przy braku takiej zmiennie w samej karcie kateogrii Edited March 31, 2015 by deejay3 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 Oczywiście chodzi mi o wyciągnięciu 1 cechy .. (bo tylko 1 posiada produkt - jest to ta sama cecha dla wszystkich produktów). Oczywiście zleży mi żeby przy zmianie cechy zmieniała się cena ... Prosiłabym o info bliże jakie kod zmodyfikować lub ewentualnie gdzie go dodac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 co znaczy "Oczywiście zleży mi żeby przy zmianie cechy zmieniała się cena" to o czym mowa? bo ja juz zgupialem. cechy czy atrybuty? to calkiem inne rzeczy i elementy. jezeli atrybuty, to poprzednia moja wypowiedz moze pojsc do kosza... cechy to cechy a atrybuty to atrybuty. cechami nie zmienisz ceny.... mzoe inaczej, albo podaj linka do sklepu albo opisz dokladnie jak u ciebie wygladaja te "cechy". podaj konretny, przynajmniej jeden przyklad takiego "ocechowanego" produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 (edited) Może tak: http://fertigdeska.eu/12-fertigparkiet Na tym przykładzie - produkty maja ATRYBUT (przepraszam pomyłka) i o ten artybut mi chodzi Edited March 31, 2015 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 n oto niestety, bez dosc sporej edycji kontrolera sie nie obedzie. jezeli chodzi o atrybuty po stronie listy produktow (product-list.tpl) to tutaj przekierowa zmienna z kontrolea pozwala tylko na wyswieltenie atrybutu $colors (kolory) reszte trzeba juz dopisywac. a co do zmiany ceny na liscie... no tutaj juz wieksza zabawa w ajaxa sie klania. swojego czasu szukalem takiego rozwizania do PS 1.5, pisac modul/edytowac kontrolery? malo oplacalne. widzialem gdzies modul, teraz nie pamietam, ale raczej na addons, w cenie przekraczajacej 100-120$ i klient zrezygnowal z tej funkcji ze wzgledu na cene. moze od tego czasu (moze w samej wersji 1.6) cos sie pozmienialo, mozna cos wiecej, taniej. nei wiem, na tej wersji jeszcze nie mialem z tym stycznosci, nei szukalem, wiec tyle co napisalem tyle wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 ok, poszukam modułu dzięki za chęci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts