eur3ka Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć w których tabelach należy dokonać zmian np jeśli chciałbym zmienić cenę produktu. Na chwię obecną zlokalizowałem poniższe tabele (w nawiasie nazwa kolumny) Nazwa produktu - ps_product_lang (name) - id_lang musi być odpowiednie dla opcji jezyka Domyślna kategoria - ps_product, ps_product_shop (id_category_default) Kategorie produktu - ps_category_product (id_category) Cena pdst. - ps_product, ps_product_shop (price) Cena ost. - ps_product, ps_product_shop (wholesale_price) Ilość - ps_stock_available (quantity) Stan - ps_product, ps_product_shop (condition) Widoczy - ps_product, ps_product_shop (active) czy to wystarczy aby prawidłowo dokonać zmian z takim skutkiem jakby pozmieniało się to w BO? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ale po co takie kombinacje na bazie skoro intnieje "Import CSV"? W pliku wystarczy dwa pola: ID produktu i nowa cena, a kontroler importu już będzie wiedział co i gdzie updejtować. Zapewniam cię, że przy ręcznym pakowaniu tych danych do bazy do kilku przypadkowo znalezionych tabelek, na pewno nie będzie działać to prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eur3ka Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 bo to ma być obsługa masowej zmiany różnych wartości, dlatego csv się nie nadaje. Poprostu moduł masowej zmiany ale narazie w zew pliku php, nie połączony z PS. Dlatego prosiłbym o te informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Tu znajdziesz te wszystkie informacje: /controllers/admin/AdminImportController.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
eur3ka Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 (edited) a może ktoś kto już robił podobne operacje lub moduł, napisze krótko gdzie co pozmieniać? Yabber na najbliższe pół roku mam już książke do poczytania wiec sam rozumiesz, że nie chce mi się analizować tyle kodu, prędzej zacznę testować to co mam;) jednakże dziękuję za pomoc Edited March 30, 2015 by eur3ka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts