Włochaty Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 (edited) Na zapleczu jest Pulpit w nim Sprzedaż, Zamówienia, Wartość koszyka, ..., Zysk neto. I ten zysk mi mi się nie podoba, he he bo za mały :-) Wiem że to na oko ale przy niewielkiej sprzedaży widać że coś jest nie halo. Mam tylko 2 sposoby płatności więc wpisałem w Konfiguruj 0.35 PLN / 2.5% dla PayU oraz 0 / 0 dla przelewu. Ja liczę SELECT SUM(ROUND(pod.total_price_tax_excl - pod.purchase_supplier_price, 2)) AS 'Zarobek' FROM ps_order_detail pod, ps_orders po WHERE pod.id_order = po.id_order AND po.date_add >= '2015-03-01 00:00:00' AND po.date_add <= '2015-03-31 23:59:59'; i pokazuje mi wartość bliższą prawdy niż ten na Dashboardzie. Możliwe że robię tutaj błąd bo liczę ze wszystkich w tym z Anulowanych. Jest w stanie ktoś podać prawidłowe zapytanie SQL żeby wyciągnąć "prawdę" z bazy? Podobnie sprzedaż sklep liczy jako SELECT SUM(total_paid_tax_excl / o.conversion_rate) FROM `ps_orders` o LEFT JOIN `ps_order_state` os ON o.current_state = os.id_order_state WHERE `invoice_date` BETWEEN '2015-03-01 00:00:00' AND '2015-03-31 23:59:59' AND os.logable = 1; Po co dzieli przez conversion_rate? Edited March 29, 2015 by Włochaty (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 1. W cenach produktu jest takie pole "Cena hurtowa netto" i zysk netto to zapewne różnica pomiędzy ceną sprzedaży, a ceną z tego pola. 2. Po co dzieli przez conversion_rate? Jeśli ktoś sprzedaje w kilku walutach to trzeba to przeliczyć na walutę bazową sklepu. Kodu nie analizowałem, więc tylko tak gdybam, że tak to się liczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts