mar0909 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Witam, Na wstępie wspomnę, że jestem stawiającym pierwsze kroki z prestashop. Napotkałem utrudienie, nie wyświetla mi ceny produktu po wejśćiu na dany produkt. Cena widnieje na głównej stronie np. w produktach polecanych, nowościach, ale po wejściu na szczegóły produktu cena jest zawsze 0zł. Po dodaniu do koszyka jest prawidłowa. Gdzie zmienić, aby nie była cena 0zł ?? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Standardowy szablon? Zazwyczaj takie błędy sie pojawiają na niestandardowych szablonach które nie są dostosowane do wersji prestashop i błąd tkwi w pliku product.js Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0909 Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 Jest to szablon kupiony z themeforest, mógłbyś sprawdzić co jest nie tak w tym pliku? LINK Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Dla próby podmień ten plik z standardowego szablonu jeśli wtedy cena sie pojawi poprawnie to zgłoś sie do supportu na themeforest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krz So Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Witam Kurcze, mam ten sam problem co opisano na wstępie. 1.6.0.14 theme oryginalny W innych tematach piszą aby podmienić product-list.tpl, tak też zrobiłem i nadal lipa. Gdzie znajdę product.js ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 W katalogu js szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krz So Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Dzięki za odpowiedź ... niestety zamiana product.js z oryginalnego szablonu również nie pomogła. Czy macie jakies inne pomysły/sugestie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Może podaj link do sklepu, tak w ciemno wróżyć jest ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krz So Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 (edited) ero-ticas.com Czytając i szukając w sieci widzę, że problem jest dosyć popularny jednak nigdzie nie potrafię odnaleźć jednoznacznego rozwiązania Edited April 25, 2015 by koniopl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krz So Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Pozwolę sobie przedstawić spostrzeżenia - może komuś się przydadzą do bardziej wnikliwej analizy. Instaluję prestę z autoinstalatora, podczas instalacji mamy pole do wyboru: 1 Proszę dołączPrestaShop treści demo podczas instalacji2 Daj mi czystą PrestaShop instalację (dołączę ją do mojej własnej zawartości) Gdy wybierzemy opcje 2 wszystko działa w porządku i tak jak powinno. Gdy wybieram opcje 1, sklep instaluje się prawidłowo i wygląda jakby nie miał błędów lecz: Przy dodawaniu produktu i wciśnięciu "zapisz" wyskakuje błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia obiektu. product" Gdy ponownie klikniemy " zapisz" wyskakuje błąd "Proszę określić priorytety" Gdy po raz trzeci klikniemy "zapisz" otrzymujey pozytywny komunikat "Pomyślne uaktualnienie" Po dodaniu ceny produktu i dostępnych ilości wyświetlana cena przy miniaturach produktu na str. głównej i w kategorii wynosi 00. Cenę widać dopiero w opisie produktu. Generalnie u mnie już wszystko działa ( zainstalowałem z wersją demo ) jednak może powyższe spostrzeżenia pomogą komuś zlokalizować błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts