smooglerpl Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Witam wszystkich. Tworzę szablon. 1. Zastanawiam się, jaka jest najlepsza metoda w Preście do stworzenia własnych bloków z tekstem / zdjęciami, które mogę umieścić gdzie chce i nadać im własne klasy (css), które później sobie skonfiguruję. 2. Chciałbym nad stopką umieścić własną mapę google, której koordynaty konfiguruję z panelu administracyjnego. 3. Homeslider przebudowałem i teraz pracuje w oparciu o skrypt carousela. Chciałbym jednak dodać jeszcze jeden slider na głównej z innymi zdjęciami i przebudować mu lekko wygląd (czyli zapewne dodać jakąś inną klasę). Jak to zrobić? 4. Zastanawiam się też, jak na stronie głównej wyświetlić jakieś wybrane przez siebie produkty w nowym polu (albo całą kategorię). Proszę o pomoc. Wiem, że pewnie należy wykorzystać w tym celu jakiś moduł, ale nie wiem który i jak go wtedy skonfigurować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 (edited) 1. http://www.leotheme.com/prestashop/prestashop-modules/279-leo-manage-widgets.html 2. Patrz pkt 1 + jakiś moduł (nie podam nazwy gdyż takiego nie używałem). 3. Może dodatkowy moduł zamiast upychać wszystko w jeden? 4. Moduł HOMEFATURED Edited March 26, 2015 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
smooglerpl Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 (edited) Ten widget jest ok... z tym, że wolę to napisać sam tylko gdzie zacząć? Produkty na ten moment mam już tak animowane i działa to o niebo lepiej niż u niego. Odnośnie slidera to masz rację, pracuję już nad osobnym modułem do tego, nie ma sensu robić takiego bałaganu. // EDIT Dobra, napiszę sobie autorski moduł. Dzięki za pomoc Edited March 27, 2015 by smooglerpl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts