LesiuNOL Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Witam, zaprojektowałem sobie sklep internetowy, lecz mam pewien problem z edycją górnego menu poziomego. Cały problem jest przez superfish-modified, którego nie bardzo mogę zrozumieć. Na chwilę obecną stan wygląda tak: ...a chcę osiągnąć taki stan: Powiem szczerze, że teraz nie wiem jakby się za to zabrać. Chodzi mi o zrobienie menu rozsuwanego tak jak na obrazu powyżej. Zastanawiam się czy jest może podobny moduł w którym wystarczyłoby kilka drobnych zmian w .tpl i .css. Od razu mówię, że jestem świeży jeśli chodzi o edycję PrestaShop, stąd moje pytanie. Może jest ktoś, kto byłby w stanie mi pomóc...? Edited March 25, 2015 by LesiuNOL (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Chyba zacząłeś z złej strony tzn. jeśli zaprojektowałeś szablon mogłeś to zrobić od razu na wersji 1.6 tam jest menu w podobnym stylu jaki chcesz osiągnąć a i samo oprogramowanie nowsze. W 1.5 nie dość że temat nie jest responsywny i trzeba go przerobić to i z czasem możesz zechcieć zaktualizować a wtedy czeka cię spowortem praca nad szablonem etc. Generalnie możesz zapożyczyć sam moduł z innego szablonu i go ostylować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LesiuNOL Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Endriu107, dzięki za informację. Zainstalowałem wcześniej PrestaShop 1.6 z tym, że nie mogłem się połapać z tym SCSS. Jeśli jesteś obeznany w temacie, to powiedz mi czy w wersji 1.6 jest obowiązek korzystania z SASS czy można to gdzieś wyłączyć i pisać konwencjonalnie w CSS? Nie jestem wprawiony do SASS/Less więc wolałbym pozostać przy CSS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Katalog sass w szablonie możesz spokojnie skasować (nie jest w ogóle potrzebny do działania szablonu). Wszystko co potrzebujesz masz w katalogu css. Pliki mapowań też możesz wywalić do kibla, będzie więcej miejsca na dysku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LesiuNOL Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Ale wychodzi na to, że trochę szybciej się pracuje na SASSie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 W poprzednim wątku pytałeś czy można obyć się bez sassa, to już nie rozumiem co chcesz osiągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LesiuNOL Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 Yabber, już nic. Wszystko gra. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts